Tarragona, referent estatal al Smart Heritage

Prop de 150 participants i cinc taules de treball han estat les xifres de la primera Jornada Internacional TGN Smart Heritage City. Xifres que remarquen l’èxit de l’esdeveniment i que situa Tarragona com a referent estatal en Smart Heritage, amb ponents arribats de tots els punts del país, i que han mostrat iniciatives, propostes i realitats de ciutats que fan servir el concepte Smart i l’apliquen en el seu patrimoni cultural.

Exemples n’hi ha de tots els tipus. Des de l’ús de dades per monitoritzar elements patrimonials com museus o monuments, a la creació de jocs adaptats al patrimoni per explicar històries cautivadores i interessants a través de les quals l’usuari aprèn mentre juga i visita els espais.

En total han estat cinc les ponències celebrades:

· Tecnologia, gestió i investigació del patrimoni
· Temps de passar de les idees als projectes concrets.
· La gestió intel·ligent de les ciutats Patrimoni de la Humanitat
· Smart Heritage: de la tecnologia a la gamificació
· Diàleg sobre identitat europea i el patrimoni urbà.

Durant tota la jornada han participat una vintena de ponents amb propostes diverses. Destaca la participació de l’alcalde de Conca, Àngel Mariscal, que ha mostrat la realitat de la seva localitat, que s’ha adaptat a la nova realitat a través del model de gestió del projecte Destino Turístico Inteligente de Cuenca CPH.

La cloenda ha anat a càrrec de Santiago Castellà, director de la Càtedra Smart Mediterranean City de la Universitat Rovira i Virgili. Castellà ha estat el moderador de l’última taula de treball de la Jornada Internacional TGN Smart Heritage, sobre identitat europea i el patrimoni urbà.