Tarragona activa l’Operació Iglú a causa de les baixes temperatures

S’oferirà allotjament, aliments calents i mantes a les persones sense sostre

0
203
Circ Raluy Legacy 728×90

L’Ajuntament de Tarragona ha activat la fase d’emergència de a causa de la previsió de baixada de temperatures a zero graus, segons l’avís de situació emès pel Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT).

La finalitat del dispositiu és protegir la salut i la integritat física de les persones sense sostre que es detectin a la via pública. A totes se’ls oferirà allotjament i, en cas que algú no vulgui ser allotjat, se li facilitaran mantes i aliments calents.

L’Operació Iglú forma part del protocol d’actuació conjunt per onada de fred de les àrees de Serveis a la Persona i Seguretat Ciutadana, juntament amb col·laboració amb Creu Roja. Aquest dispositiu està format per un equip integrat pel cap de torn de la Guàrdia Urbana acompanyat d’una dotació, personal de Serveis Socials, membres de la Creu Roja i Protecció Civil amb dos vehicles.

Totes les persones implicades se citaran aquesta nit a la comissaria de la Guàrdia Urbana, on es constituiran els equips d’assistència a l’emergència.
Els allotjaments de les persones sense sostre es mantindran mentre les baixes temperatures puguin suposar un perill greu per a la salut i la integritat física.

FER UN COMENTARI