Taller per construir caixes refugi per a ratpenats al Camp de Mart

Es farà dissabte al matí amb la col·laboració de les Tecletes

Imatge d'arxiu d'uns ratpenats

La conselleria de Medi Ambient de l’Ajuntament va encarregar un projecte de sensibilització sobre la biodiversitat urbana a Tarragona, com a primer pas per a la seva conservació i promoció. Arrel d’aquesta iniciativa, aquest dissabte al matí es farà un taller de construcció de caixes refugi per a ratpenats al Camp de Mart amb la participació de les Tecletes.

El projecte “Biodiversitat urbana” té com objectiu donar a conèixer la diversitat biològica a la nostra ciutat, divulgar aquesta biodiversitat i implicar a la ciutadania en la seva conservació. Una de les primeres tasques ha estat seleccionar espais rellevants de biodiversitat, segons la seva importància ecològica i segons la seva ubicació. Aquests espais són: les zones verdes de l’Anella Mediterrània i el Camp de Mart. Actualment s’estan duent a terme les prospeccions biològiques per determinar amb més exactitud els valors naturals presents a cadascun dels espais. Però, de moment, cal destacar la presència de falciot que nia a la Muralla del portal del Roser i la presència de blauet (Alcedo attis) al llac de l’Anella Mediterrània, on hi pesca amb freqüència.

En funció de la localització d’aquests espais, s’ha contactat amb entitats que interessades en participar en el projecte. D’una banda, les Tecletes que participaran dissabte, dia 19, al Camp de Mart en el taller de ratpenats i construcció de caixes refugi i, d’altra banda, amb Eskurri Esplai de Bonavista que farà un altra activitat el 26 a l’Anella Mediterrània. El taller de ratpenats i construcció de caixes refugi al Camp de Mart, amb les Tecletes, es desenvoluparà d’11 a 13 hores. Les caixes refugi es penjaran la tarda del dia 25 amb la presència de les Tecletes.