Quim Torra visita el Port de Tarragona

0
336
Quim Torra i Josep Maria Cruset durant la visita. Foto: Laura Vargas-Machuca

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha visitat el Port de Tarragona de la mà del president del Port, Josep Maria Cruset, del director general, Ramón Garcia i del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

La visita ha estat marcada per una reunió de treball amb el comitè executiu de l’Autoritat Portuària, durant la qual se li han donat a conèixer els diferents projectes estratègics que es duen a terme. Tot seguit, el president s’ha trobat amb els treballadors i ha visitat les instal·lacions des d’una embarcació.

Durant la trobada, Cruset ha agraït a Torra la voluntat pròpia per conèixer de primera mà el funcionament del port al territori, i ha assenyalat els grans esforços que han fet durant els últims anys per tal d’augmentar la competitivitat de tothom qui opera. També ha dit que estan encarant un cicle inversor d’actuacions molt concretes i a la vegada molt potents, com és el fet d’ampliar espais portuaris, expandir l’activitat a altres territoris i seguir oferint una mirada del port cap a la ciutat. D’altra banda, ha esmentat que el Port de Tarragona té “una enorme capacitat de generar riqueses i sinergies, i una voluntat ferma de poder anar més enllà i garantir les millors condicions possibles”.

El conseller de Territori i Sostenibilitat s’ha adreçat als assistents dient que “els ports són un lloc on agafar forces, perquè darrere ells hi va l’economia del país, el turisme, la connexió amb la ciutat i el territori immediat que l’envolta, la producció i l’exportació”.

Quim Torra ha valorat  la importància que té el nostre port dins el sistema portuari català i l’extraordinari moment que està vivint, gràcies a l’ambició que hi ha darrere de cada projecte. A més, ha posat de manifest les diverses reclamacions que ha rebut per part dels treballadors, que ha definit com a justes i legitimes. També ha lamentat que la gestió de decisions referents al port es faci des de Madrid, i ha assenyalat que “és una vergonya que continuem sense tenir clar l’any en el qual podrem comptar amb el Corredor del Mediterrani. Estem perdent oportunitats i impedint el creixement del port”. Finalment ha felicitat als assistents per la feina feta i els ha animat a seguir endavant amb els projectes.

 

FER UN COMENTARI