Protecció Civil preveu que el risc de pluges d’alta intensitat incrementarà a partir de les 18h

Protecció Civil ha activat en fase de prealerta el pla INUNCAT per intensitat de pluja per diumenge i fins dilluns al migdia. Es pot superar intensitat de 20l/m2 en 30 minuts a tot Catalunya, excepte la Val d’Aran. A Tarragona les previsions indiquen risc d’intensitat alta avui a partir de les 18h.

Per aquest motiu, cal seguir les següents recomanacions:

– Evitar desplaçaments innecessaris i no apropar-se a rieres, ponts, zones inundables, esculleres, etc.

-Circular preferentment per rutes principals i autopistes. Moderar la velocitat i mantenir les distàncies de seguretat.

– Les persones que assisteixin al partit del Nàstic cal que segueixin les instruccions de la Guàrdia Urbana i Protecció Civil que desplegaran un dispositiu de seguretat i control d’accessos.

– Prestar atenció a les prediccions meteorològiques i a l’estat de les carreteres.

L’Ajuntament ha activat en fase d’alerta el pla d’emergència municipal per pluges i la Guàrdia Urbana i els Voluntaris de Protecció Civil es troben activats i duent a terme mesures preventives per minimitzar les possibles afectacions.

A banda, també Protecció Civil també ha activat en fase d’alerta el VENTCAT per les previsions de fort vent que poden arribar a ratxes superiors al 72 km/h a tot el territori des d’aquest vespre fins demà al migdia.

Cal seguir les següents recomanacions:

– Tancar i assegurar portes, finestres i tendals. Evitar deixar torretes o altres objectes no estàtics a façanes i terrasses.

– Evitar parcs, jardins i zones boscoses.

– El temporal pot provocar grans onades, no accedir als punts afectats pel fort onatge o llocs on les onades trenquin amb força.