El Port de Tarragona, cada vegada més reconegut en el sector dels creuers

La fira de creuers més important a nivell internacional resulta molt satisfactòria per a la infraestructura tarragonina

El Port i la ciutat de Tarragona són cada cop més reconeguts en el sector dels creuers. Així es desprèn de les diferents reunions de treball i converses informals que els representants de la infraestructura portuària han mantingut al Seatrade Cruise Global, la fira de creuers més important a nivell internacional, que s’ha celebrat a Fort Lauderdale (EE.UU.) des de dilluns i fins avui. Per al president del Port, Josep Andreu, “la fira ha resultat molt positiva perquè ha representat un pas endavant en el projecte de creuers de Tarragona, com a territori, com a ciutat i com a port”.

El Port i la marca Tarragona Cruise Port Costa Daurada han estat presents a la fira amb l’estand de Puertos del Estado. Durant aquests dies s’ha constatat que el projecte Costa Cruceros 2017 s’ha erigit com un referent dins el sector, projectant Tarragona com a port base (embarcament i desembarcament de passatgers). Cal destacar, a més, que l’interès directe de grans navilieres per operar a casa nostra constata el bon moment que està vivint la marca Tarragona Cruise Port Costa Daurada. De fet, s’ha obert la porta a grans companyies que fins ara no consideraven la nostra com una opció en els seus itineraris i s’han tancat acords amb diferents empreses de creuers que preveuen consolidar molt positivament les temporades 2019 i 2020.

Any rècord en creuers

El Port de Tarragona va registrar el 2017 la millor temporada de creuers fins al moment amb xifres que superen les expectatives fixades i va batre el rècord amb 51.390 creueristes, la qual cosa suposa un increment del 284% respecte de la temporada 2016. En referència al nombre de creuers, l’any passat van fer escala a Tarragona 37 embarcacions, davant les 22 de l’any anterior. Les previsions apunten a un increment encara més gran per a 2018, amb 55 creuers (+49%) i 80.000 passatgers.