El Pla Director de Seguretat dels Jocs Mediterranis garanteix una celebració pacífica

El pla en qüestió consta de vint apartats que abasten diferents qüestions de seguretat

A gairebé tres mesos del tret de sortida dels Jocs del Mediterrani a Tarragona, s’han reunit el matí del dimecres 4 d’abril la Junta Local de Seguretat per analitzar com afecta el Pla Director de Seguretat a la ciutat.

El Pla Director de Seguretat (PDS), liderat per la Direcció General de la Policia, està dissenyat per garantir la celebració pacífica de l’esdeveniment esportiu i les activitats prèvies. A més a més, organitza i ordena tots els operadors de seguretat que cooperen, entre els quals hi ha les FCSE (Mossos d’Esquadra, Cos Nacional de Policia i Guàrdia Civil), la Policia Local dels diferents municipis que tenen seu dels Jocs del Mediterrani, els Bombers de la Generalitat, 112, Servei d’Emergències Mèdiques i Protecció Civil. Dins del document fixa les tasques que portaran a terme els diferents dispositius com el cas de la Guàrdia Urbana que controlarà el trànsit i la seguretat viària o els Mossos d’Esquadra que portaran el control preventiu de detecció d’explosius, entre altres.

El pla en qüestió consta de vint apartats que abasten diferents qüestions de seguretat com el nivell 4 sobre 5 d’alerta terrorista. El conseller de Seguretat Ciutadana, Javier Villamayor, manifesta la seva satisfacció per la “professionalitat i rigor del treball conjunt entre els operadors de seguretat”, a més, declara que  “no s’improvisa en cap moment” i posa èmfasis que el Pla Director de Seguretat és “un treball que fa tres anys que s’està elaborant”.

El Pla té tres nivells de responsabilitat començant per la Comissió Superior de Seguretat, encarregada de l’aprovació del model de seguretat; la Comissió de Planificació,encarregada de l’elaboració de la proposta del PDS i coordinació operativa de la seguretat pública, i el Comitè Permanent format per l’organització dels Jocs del Mediterrani, l’Ajuntament de Tarragona, els Mossos, el Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil.

Seguint la línia de planificació, durant els següents dies es portarà el pla a la resta de les seus i el Comitè Permanent del Pla del Director de Seguretat es reunirà amb els ajuntaments determinats per tal d’analitzar l’afectació del pla en cada territori. Finalment Villamayor insisteix que “volen treballar en silenci i discreció per tal de no instaura una sensació d’incertesa”.