“Quan els objectes parlen” presenta un pot de farmàcia del segle XVIII

Es presentarà el pròxim 2 de maig de a les 6 de la tarda a la Casa Castellarnau

0
424

La proposta divulgativa del Museu d’Història ‘Quan els objectes parlen’ presenta per aquest mes de maig un pot de farmàcia del segle XVIII. La peça del mes estarà exposada al públic al pati de la Casa Castellarnau i el dimecres 2 de maig a les 6 de la tarda el tècnic de Patrimoni Històric, Cristòfor Salom, en farà la presentació pública on posarà en context la peça, el seu moment històric, la seva troballa, significat i totes aquelles característiques que posen en relleu el seu valor històric.

Es tracta d’un pot de ceràmica vidriada en forma de copa ideat per protegir les plantes medicinals de la llum i la humitat. La peça prové de l’antic Hospital de Sant Pau i Santa Tecla i té la part central decorada amb una corona realitzada amb fulles de llorer, amb policromia en verd, ocre, blau i manganès. Està coronada amb la tau al damunt, que envolta les següents lletres: “DI = /VERSA”, que indica que aquest pot servia de “calaix de sastre”.

El passat mes de març, el Museu d’Història va posar en marxa aquesta iniciativa per donar a conèixer el patrimoni de la ciutat, ‘Quan els objectes parlen: la peça del mes’. Mensualment, al pati de la Casa Castellarnau s’exposa un objecte de la col·lecció municipal en una vitrina, juntament amb un cartell que explica la seva singularitat, i que és visible des del carrer. El primer dimecres de cada mes a les 6 de la tarda es realitza la xerrada de presentació de la nova peça. La programació s’estendrà fins al mes de novembre.

FER UN COMENTARI