Moixiganguers d’Igualada i Xiquets de Reus, protagonistes coronats a la TAP

Més de 4.800 castellers han omplert de gom a gom la Tarraco Arena Plaça en una diada que ha durat 4 hores i 30 minuts

Per primera vegada en la història del Concurs de Castells de Tarragona, dues colles han resultat guanyadores ‘ex aequo’. Els Moixiganguers d’Igualada i els Xiquets de Reus guanyen la primera jornada de la Tarraco Arena Plaça (TAP) del XXVII Concurs de Castells de Tarragona amb un total de 3.460 punts cadascuna.

Amb el 5de8, el 3de9f, 2de8f per la part dels igualadins, completant així la millor diada de la seva història i convertint-se en colla de nou, i, el 2de8f, el 3de9f i el 5de8 dels reusencs, les dues agrupacions s’anoten la millor actuació mai vista en una jornada del dissabte. A més, és la primera vegada que la TAP veu descarregar dos castells de nou pisos en aquest dia. Els Sagals d’Osona han quedat tercers amb un total de 2.255 punts completant el 3de8, el 2de8f, 4de8 i ipde7f.

La jornada que ha transcorregut en un temps de 4 hores i mitja, ha vist un total de 71 castells alçats (73% dels quals descarregats), destacant la gamma alta de set i castells de vuit. A més, 7 colles han igualat o superat el seu registre que portaven aquesta temporada.

Des del punt de vista sanitari, 110 han estat les assistències mèdiques registrades, amb 12
derivacions a l’Hospital Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona, però cap greu.

Per la banda organitzativa, Xavier Gonzàlez, director del Concurs de Castells, destaca el brutal aspecte que ha lluït la TAP, tant a l’arena com a la graderia. “Tot ha anat sobre l’esperat. Tota previsió indicava que seria una diada exitosa i així ha estat. Estem molt contents perquè la jornada del dissabte ha aconseguit despertar un enorme interès.” Gonzalez afegeix que “el viscut avui és un gran preludi del que passarà demà”.

Per la seva banda, Ester Roca, directora castellera del Concurs de Castells, es mostra satisfeta amb la bona dinàmica que ha tingut la diada. “Els 4.800 castellers que estaven avui a plaça han fet d’aquesta jornada, un dia històric i memorable”.

La propera jornada i última del XXVII Concurs de Castells s’ha celebrat aquest diumenge a la Tarraco Arena Plaça (TAP) amb les 12 millors colles classificades al Rànquing Concurs Estrella.