Minut de silenci per condemnar l’assassinat masclista de Sant Joan Despí

És la quarta víctima mortal per violència de gènere del 2020 a Catalunya

Imatge de les representants de l'Ajuntament durant el minut de silenci per l'assassinat de Sant Joan Despí. Font: Ajuntament de Tarragona.

L’Ajuntament de Tarragona ha convocat un minut de silenci aquest migdia, a la Plaça de la Font, per condemnar i rebutjar l’assassinat d’aquest dilluns d’una dona a Sant Joan Despí. El presumpte autor, el seu marit, ha sigut detingut quan intentava fugir del país a l’aeroport del Prat. La víctima, de 45 anys, tenia una filla adolescent.

És la quarta víctima per crim masclista en menys d’un mes a Catalunya. Les dues primeres van ser una dona i la seva filla (28 i 3 anys) assassinades pel marit i pare a l’Espluga de Llobregat, que posteriorment va intentar llevar-se la vida. Dotze dies més tard, un Mosso d’Esquadra de Terrassa va matar la seva esposa amb l’arma reglamentària, i després es va suïcidar.

Aquesta xifra se suma a les quatre dones que han sigut assassinades per la seva parella, ex-parella o pare a la resta de l’estat durant aquest 2020.

Amb aquesta acció el consistori vol expressar el seu rebuig contundent a qualsevol forma de violència contra les dones i reafirmar el seu compromís en treballar per a la seva eradicació. Al mateix temps, manifesta el seu condol a la família i amistats i se suma a tres dones més i una nena que han sigut assassinades per la seva parella o ex-parella a la resta de l’estat durant aquest any.