Més presència de la Guàrdia Urbana als barris tarragonins

Dues oficines mòbils es trobaran a punts estratègics dels barris en dies alterns, en horari de matí i tarda, i comptaran amb dos agents del cos policial

Imatge de la presentació de les patrulles de proximitat de la Guàrdia Urbana als barris de Tarragona. Foto: Alba Sancha

Les entitats veïnals dels diferents barris tarragonins ho havien demandat històricament: més seguretat als barris, ja que aquests també formen part de la ciutat. Ara, l’Ajuntament dóna resposta a aquesta reclamació veïnal amb el desplegament de patrulles de proximitat. A partir d’aquesta mateixa setmana, els diferents barris de Tarragona comptaran amb dues oficines mòbils de la Guàrdia Urbana que es desplegaran a cadascun d’aquests en dies alterns. Es tracta d’una iniciativa que ja s’ha dut a terme a la Part Alta de Tarragona aquest passat estiu i que, segons han assegurat l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, i el conseller de Seguretat Ciutadana, Javier Villamayor, ha esdevingut una experiència “molt positiva”.

“Volem que sigui una mesura eficaç per prevenir els delictes”, ha explicat Villamayor respecte a les patrulles de proximitat que aquesta mateixa setmana començaran a desplegar-se als barris de Tarragona. A més de ser una eina d’atenció al ciutadà en cas necessari, aquest dispositiu té com a principal objectiu la “prevenció de delictes” a zones estratègiques com ho són els barris tarragonins. D’aquesta manera, de dilluns a divendres i en horari de matí i tarda, dues oficines mòbils de la Guàrdia Urbana amb dos agents de la Divisió de Proximitat s’ubicaran de forma alterna als diferents barris tarragonins, tant als barris de Ponent, com als barris del nord i als de Llevant. Així doncs, es podran trobar a la Vall de l’Arrabassada, les urbanitzacions de Llevant, al camí del Pont del Diable a Sant Pere i Sant Pau, A l’Avinguda Sant Salvador de Sant Salvador, a la plaça del centre cívic de Torreforta, a la plaça de la Constitució de Bonavista, a l’accés de l’Anella Mediterrània de Camp Clar, a la rotonda interior de la Floresta i, finalment, a la rambla de l’Albada.

Un nou servei amb els mateixos recursos

La presència d’aquestes patrulles de proximitat, però, no serà diària a cadascun dels barris, sinó que haurà de rotar entre aquests. Villamayor ha insistit en el fet que “disposem dels recursos necessaris per fer-ho”, tot i que no s’han incorporat reforços per oferir aquest servei, sinó que “es farà amb els recursos humans i materials actuals”. “La nostra obligació és que la plantilla de la Guàrdia Urbana sigui suficient per complir la tasca que se li va donar al plenari del gener de 2013”, ha continuat exposant el conseller, que ha reiterat que “si no tinguéssim els recursos per fer-ho, no ho faríem”.

Increment dels fets delictiu a Catalunya

D’altra banda, l’alcalde Ballesteros ha destacat que aquesta és una altra de les mesures que es prenen davant el darrer “increment dels fets delictius, no a Tarragona, sinó a tota Catalunya”. En aquest sentit, i preguntat per la problemàtica de la Part Baixa de Tarragona, Villamayor ha detallat que en aquest cas es fa “un tractament especial” i “monogràfic”, diferent del de les patrulles de proximitat, amb un dispositiu més “exhaustiu”. En aquesta línia, Ballesteros ha puntualitzat que davant les darreres xifres els alcaldes de Catalunya han demanat “la interlocució àgil i ràpida amb la Generalitat per lluitar contra l’increment dels delictes a Catalunya”, com també “la interlocució amb el govern Català i el govern de l’estat per tractar la problemàtica de les ocupacions de màfies”. “No estem parlant de l’ocupació que fa una família en situació de vulnerabilitat”, ha remarcat Ballesteros, ja que aquestes es tracten amb un protocol concret, sinó de “grans màfies” que es dediquen a ocupar habitatges per després obtenir una remuneració econòmica a canvi.