Més de 400 refugiats han estat atesos per la Creu Roja a Tarragona

Un total de 425 usuaris dels quals 232 homes i 193 dones

Pla mitjà de la responsable de l'Observatori de la Creu Roja, Pilar Millan. Foto: Cedida

A nivell local, Creu Roja Tarragona des del 2016 fins a l’actualitat porta a terme el programa de refugiats del Ministeri de Treball Migracions i Seguretat Social “MITRAMIS” en què s’han atès un total de 425 persones, de les quals 232 són homes i 193 són dones. Amb l’objectiu de reforçar la integració, a les seves oficines locals reben atenció psicològica, assessorament jurídic i de formació de l’idioma.

D’altra banda, també se’ls ofereix orientació laboral, dins el marc del projecte ITINERARIS LABORALS PER A PERSONES SOL·LICITANTS D’ASIL, finançat per la Diputació de Tarragona; en el qual durant el 2018 van ser ateses 57 persones, de les quals el 73% han trobat feina. En aquest sentit, els resultats des del gener del 2019 fins a la data són de 76 persones ateses i un èxit d’inserció laboral de l’61,84%. Per reforçar l’acció integradora d’aquest programa és fonamental la col·laboració de les empreses del territori, on tots dos programes reben un suport que ens agradaria destacar: Al programa MITRAMIS empreses i intitucions com Medigrafic, Ajuntament de Tarragona, el Consell Comarcal del Tarragonès, Càritas, Hostal Alhambra, Regió Sanitària de Tarragona “ICS”, Plusfresc entre d’altres, fan Subcontractacions del programa o contractacions de serveis.

Pel que fa al projecte d’Inserció Laboral finançat per la Diputació de Tarragona, compta amb el suport d’empreses com Leroy Merlin, Agrofesa, Carrefour Market, Clarel, Eulen, Viamed Monegal, entre d’altres, que col·laboren mitjançant contractació en ofertes de treball, possibilitat de fer pràctiques, ponències o visites lúdiques. Sobre Creu Roja Espanyola Creu Roja ha atès en 2018 a més de 4 milions de persones a Espanya des dels seus diferents plans i programes, d’elles, més d’1,7 milions són persones vulnerables que reben suport des de programes socials. Fora d’Espanya, Creu Roja ha donat suport a més de 6 milions de persones. Aquesta tasca és possible gràcies a la col·laboració inestimable de més de 200.000 persones voluntàries i l’1 milió de persones socis i sòcies.