L’organització dels Jocs no reconeix cap error i assegura que estan sent “un èxit”

Han titllat d'anècdota l'atropellament del nen de 5 anys amb un conductor begut dels Jocs, com també la pressumpta agressió sexual per part d'un esportista turc a Salou

0
892

Res d’autocrítica i cap error d’organització. Aquest és el resum del balanç que han realitzat, aquest dimecres, el director executiu de Tarragona 2018, Víctor Sánchez, i el comissionat de l’esdeveniment esportiu, Javier Villamayor. Els Jocs Mediterranis han arribat a l’equador envoltats de polèmica: un accident amb un dels vehicles dels Jocs involucrat, la fuga d’un membre d’una de les delegacions o bé la presumpta agressió sexual d’un esportista turc a Salou. Aquestes han estat les més sonades i que han generat més controvèrsia, però també hi ha hagut altres directament lligades amb l’organització, com la falta de l’himne de França durant una entrega de medalles, o bé el fet que ningú entregués la medalla de bronze a la portuguesa Diana Duares i ho hagués de fer la catalana, Mireia Belmonte. Tot i això, des del comitè organitzador sostenen que són “anècdotes” que estan fora del control de l’organització i que en altres edicions dels Jocs Mediterranis han passat desapercebudes. A més, Sánchez ha carregat reiteradament contra els mitjans de comunicació, als quals ha acusat de donar “protagonisme” a “anècdotes”.

“Hem batut un rècord de participació amb 600 persones més de les esperades”, ha explicat el director executiu del comitè organitzador, motiu al qual ha atribuït els possibles problemes d’organització. Segons Sánchez, “una participació rècord té molts avantatges i també alguns inconvenients”, la majoria dels quals ha relacionat amb “l’allotjament dels atletes i el transport dels mateixos”. “Tots els detalls que creiem que es poden millorar els estem arreglant, fonamentalment els relacionats amb l’excés de participació”, ha assegurat Sánchez.

Per la seva banda, Villamayor ha manifestat que “els Jocs no s’han de veure entelats per dues o tres anècdotes que els mitjans han destacat amb cel”, en referència a l’atropellament d’un nen de 5 anys per part d’un conductor begut amb un dels vehicles oficials dels Jocs, la presumpta agressió sexual d’un esportista turc o bé la fuga d’un membre d’una de les delegacions. En aquest sentit, el director executiu ha defensat que “en molts casos els mitjans de comunicació s’estan fent eco d’incidents que són anècdotes i que no tenen res a veure amb el desenvolupament dels Jocs” i ha acusat als mitjans de “convertir l’anècdota en la nota dominant”.

Neguen categòricament la distribució d’entrades

Respecte a la poca assistència de públic a les competicions, Sánchez ha apuntat que “els Jocs Mediterranis no sempre tenen molta participació i aquesta també depèn de l’interès que aixequen alguns esports”. El director executiu també ha mantingut que hi ha hagut “una participació altíssima” en alguns esports i ha insinuat que en altres disciplines la percepció és que hi ha menys participació perquè es disputen en grans pavellons que no arriben a omplir-se.

En aquest sentit, tant Sánchez com Villamayor han negat categòricament que s’hagin distribuït entrades perquè les competicions es veiessin menys buides. Tot i això, han explicat que l’organització reserva “un percentatge d’entrades pels compromisos del mateix Ajuntament i els comitès”. Tornant a la polèmica sobre els seients buits al Nou Estadi durant la cerimònia d’inauguració, Sánchez ha argumentat que 2.500 seients estaven reservats pels esportistes -al Gol Sud-, però molts van optar per marxar perquè competien l’endemà, així com també es va reservar una part de la zona preferent pels voluntaris, que estaven exercint la seva tasca durant la cerimònia. En aquesta línia, el director executiu ha insinuat que la poca assistència és la imatge que han volgut transmetre els mitjans de comunicació.

FER UN COMENTARI