L’impulsor de la manifestació contra la mesquita a St. Pere i St. Pau creu que “no és una acció racista”

Javier García, també representant de Democracia Nacional a Tarragona, ha confirmat l'assistència del grup polític a la manifestació

L’impulsor de la manifestació en contra de la construcció d’una mesquita al carrer Miquel Servet de St. Pere i St. Pau, Javier García, considera que “no és una acció racista” i ha argumentat que tant ell com molts dels veïns que es concentraran “tenim un tracte normal amb les persones musulmanes”. García ha defensat en declaracions a La Ciutat que es tracta, simplement, d’una protesta motivada per diferents causes. Per una banda, l’impulsor de la mobilització explica que un dels motius és “la possibilitat que el centre de culte esdevingui un centre de radicalització de musulmans, com ja s’ha vist en altres indrets d’Espanya i Europa”. Un altre dels motius als quals fa referència García és l’efecte d’atracció que podria exercir el temple, “provocant la massificació de població musulmana al barri”. En aquesta línia, el representant del moviment també ha defensat que es tracta d’una situació que pot incomodar als veïns, motiu pel qual “estan en tot el seu dret de protestar si així ho consideren”.

Democracia Nacional, a la manifestació

D’altra banda, García, que és també representant de Democracia Nacional a Tarragona, ha confirmat a aquest mitjà que el grup polític assistirà a la manifestació contra la construcció de la mesquita a St. Pere i St. Pau. S’havien sentit rumors sobre la possible assistència de DN i ara, l’impulsor d’aquesta ho confirma. Membres del partit, considerat d’extrema dreta tot i que ells prefereixen catalogar-ho com ‘social-patriota’, donaran suport a la reivindicació d’alguns veïns del barri tarragoní que van engegar una croada en contra de la construcció d’una mesquita per part de la comunitat islàmica AssalamGarcía ha explicat que, després que l’associació de veïns es declarés “neutral davant aquest dilema” i “deixés a les persones que s’oposen obertament al centre de culte sense cap entitat o plataforma que els representés”, DN assistirà a la cita per “donar el nostre suport als veïns”.

El col·lectiu antifeixista anuncia mobilitzacions en contra d’aquesta manifestació

Davant l’anunci de col·lectius feixistes sobre la realització de mobilitzacions en contra de la manifestació en contra de la construcció de la mesquita, García ha assegurat que “no tenim cap problema amb el fet que es concentrin a favor de la mesquita”, però “podrien haver escollit un dia diferent, un lloc diferent i una altra hora”. En aquest sentit, el representant de DN considera que l’única intenció dels antifeixistes és “provocar i buscar el conflicte amb els veïns que no pensem com ells”. García ha detallat que la intenció és que la manifestació sigui pacífica i ha mostrat la seva voluntat perquè el col·lectiu antifeixista “vingui amb aquesta mateixa intenció i tot transcorri amb total normalitat”.