L’economia circular centrarà la II Jornada d’Innovació IDEA

Avatar photo

Ematsa acull ponències amb experts que donaran la clau de com enfocar la innovació cap a tecnologies per trobar recursos entre el que avui considerem residus

Imatge de la presentació. Foto: Mònica Brey

Som realment conscients de l’impacte de les nostres accions diàries? Sabem el cost econòmic i ecològic de beure un litre d’aigua envasada envers un litre d’aigua d’aixeta? Aquestes són dues de les preguntes que tindran resposta a la II Jornada Idea, que celebrarà dijous 6 de juny l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona (Ematsa).

La jornada tindrà lloc a les instal·lacions de l’empresa d’aigües de Tarragona, a la nova Sala Fòrum, i s’iniciarà a les 16.30h i finalitzarà a les 18.30h. Aquesta darrera la clourà l’alcalde de Tarragona i president d’Ematsa, en funcions, Josep Fèlix Ballesteros. La jornada s’obrirà amb una ponència de Francesc Mauri, geògraf, meteoròleg de Tv3 i Catalunya Ràdio que és també un reconegut expert en temes mediambientals. A continuació, l’arquitecte municipal Rogelio Jiménez parlarà sobre els sistemes de drenatge sostenible, posant com a exemple l’Anella Mediterrània. La transformació de les depuradores en biofactories, per part de Raquel Pallach, de Sorea o l’Economia Circular al Cicle Integral de l’Aigua, del responsable d’enginyeria, projectes i invocació, d’Ematsa, Jose Molina; i els fonaments de l’economia circular en el sector de l’aigua, de Júlia Garcia, del Business Unit inLeitatTechnologicalCenter, tancaran unes jornades organitzades al voltant del replantejament de processos que enfoquen la innovació amb l’objectiu de trobar recursos entre el que avui considerem residus.

Les jornades donaran a conèixer, entre altres coses, diversos projectes que té engegats Ematsa, que gestiona el cicle integral de l’aigua. Per exemple, l’empresa d’aigües de Tarragona replanteja usos energètics més nets i més barats, que de retruc porten una major independència energètica. Paral·lelament participa en iniciatives d’innovació dedicades a aprofitar els fangs de depuració, més enllà el seu ús agrícola, per fer-ne gas que serveixi com a combustible per vehicles i un en un dels projectes que pot ajudar a la resiliència del territori davant de potencials episodis de sequera, mitjançant l’aportació de nous recursos hídrics amb aigua regenerada.

“Tots aquests reptes neixen de la creixent consciència sobre la petjada ecològica que deixa la nostra activitat. La qualitat de vida del present no pot anar en detriment de la del futur. Des de la solidaritat intergeneracional cal innovar en clau de sostenibilitat i posar la consciència ambiental al centre de les polítiques”, remarca l’alcalde de Tarragona i president d’Ematsa, en funcions, Josep Fèlix Ballesteros.

Per la seva part, el director-gerent d’Ematsa, Daniel Milan, ha posat l’èmfasi en el fet que la sostenibilitat potser no és el camí més curt, però sí el que ens durà més enllà, cap a un desenvolupament sostenible que asseguri les necessitats presents sense comprometre la capacitat de les futures generacions. Només cal veure una dada: un litre d’aigua embotellada és 230 vegades més cara que l’aigua de l’aixeta”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Catllar celebra el seu primer Aplec de Flors

Notícia següent

Un detingut per vendre cocaïna des d’un pis de Sant Carles de la Ràpita

Notícies relacionades