L’AVV de La Unió demana una rotonda entre I’avinguda Països Catalans i el carrer Marcel·lí Domingo

L’entitat veïnal portarà al Ple aquesta petició juntament amb la de convertir en doble sentit els trams del carrer Marcel·lí Domingo

Cruïlla on demanen la rotonda. Foto: Laura VMG

L’Associació de Veïns de La Unió de Sant Pere i Sant Pau ha portat al Ple una moció per construir una rotonda que reguli el trànsit de la cruïlla entre l’avinguda Països Catalans i el carrer Marcel·lí Domingo.

En l’actualitat l’avinguda Països Catalans esdevé l’artèria principal d’accés la barri, on la població censada arriba als gairebé 18.000 habitants i on es dóna accés a la zona educacional. Durant els horaris de sortides i entrades als col·legis, instituts i universitat, el flux de trànsit per l’avinguda es multiplica i produeix retards considerables. Ara mateix aquest tram està regulat per un semàfor que ha de controlar la circulació dels vehicles cap a les quatre cantonades, alhora que inverteix temps en respectar el pas de vianants.

Molts conductors utilitzen el carril central de pujada de l’encreuament per avançar, ignorant el semàfor i provocant, en moltes ocasions, accidents i ensurts.

La finalitat d’aquesta petició és que el trànsit es reguli de manera més àgil, disminuint els embussos i evitant els excessos de velocitat. D’altra banda es demana que els dos trams del carrer Marcel·lí Domingo siguin de doble sentit, ja que en l’actualitat el tram que va des de la cruïlla fins al carrer Pi i Maragall és d’un únic sentit i congestiona el trànsit.