L’arqueòleg Eudald Carbonell rebrà el Premi La Mirada Oberta

Aquest guardó és un reconeixement dins l’àmbit català a algú que per trajectòria hagi destacat

L’arqueòleg Eudald Carbonell i Roura, codirector del Projecte Atapuerca, catedràtic de Prehistòria de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV) i investigador de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), nascut a Ribes de Freser (Girona), serà la personalitat homenatjada enguany amb el premi La Mirada Oberta, que se celebra per quarta vegada consecutiva i que organitza l’Ajuntament de Vallfogona (Ripollès).

Aquest guardó és un reconeixement dins l’àmbit català a algú que per trajectòria hagi destacat en literatura, ciència, art, esport, pensament… Està inspirat en el relliquer (una edificació religiosa oberta als quatre vents) davant la qual es fa l’acte, a l’aire lliure. Serà dissabte 18 d’agost a les 11.30 h, davant de l’església de Sant Julià i comunidor de Vallfogona del Ripollès.

L’acte començarà amb la benvinguda a càrrec de l’alcaldessa d’aquesta localitat, M. Carme Freixa, i es presenta la persona homenatjada, cosa que en aquesta ocasió anirà a càrrec del també ribetà Josep Rosell. Tot seguit, membres del grup local La Fogona oferiran una breu lectura poètica. Després es lliura el premi.