L’arquebisbe de Tarragona sobre els abusos: “A vegades les persones tenen mals moments que se’n penedeixen tota la vida”

Jaume Pujol defensa que els dos rectors deixin el càrrec a Constantí i Arbeca diu que "les faltes no són tan greus" com perquè siguin secularitzats

Pla mitjà de l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, atenent els mitjans. Imatge del 6 de febrer del 2019

L’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, creu que alguns abusos a menors poden ser conseqüència “d’un mal moment” dels mossens. “Si una persona està obsessionada amb el sexe i ho va buscant és una cosa, però hi ha persones que tenen aquest mal moment a la vida que els porta a fer una cosa que després potser se’n penediran tota la vida”, ha afirmat en declaracions als mitjans. Després que els rectors de Constantí i Arbeca hagin estat destituïts en fer-se públic que havien estat investigats pel Vaticà per presumptes abusos infantils entre el 2015 i el 2016, l’arquebisbe ha defensat que “en aquest moment no poden estar a les parròquies” perquè és difícil que “la gent ho entengui”. Tot i això, ha dit que “han pogut tenir els seus errors o faltes, però no són tan greus com per dir que han de ser secularitzats”.