L’Anella Mediterrània disposarà d’un model de gestió al gener de 2018

L'Illa Corsini, la peatonalització de la Part Alta i un model de mobilitat integrada al Camp de Tarragona seran altres fites de cara al 2018

“El 2018 serà l’any dels Jocs Mediterranis”, ha pronunciat rotundament l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, durant el tradicional esmorzar de Nadal amb els periodistes. Finalment, les instal·lacions de l’Anella Mediterrània tindran un model de gestió el pròxim gener del 2018, segons ha confirmat el batlle. Ballesteros ha reconegut que aquest ha estat, fins al moment, un aspecte bastant criticat respecte als Jocs Mediterranis, però ha assegurat que “abans d’acabar l’any tindrem l’informe de l’INEF de Catalunya amb els possibles models” i ha afegit que, un cop es rebi aquest informe, es pactarà amb la Generalitat, durant el mes de gener, “quin és el model que, finalment, convé a tots”. Aquest és l’acord que el consistori tarragoní té des de principis d’estiu amb la Secretaria General d’Esport i que serà una realitat a principis del 2018, segons el mateix alcalde.

En aquest sentit, Ballesteros ha aclarit que el model de gestió serà el mateix per totes les instal·lacions, “tant pel pavelló, que és de la Generalitat, com per la resta d’instal·lacions municipals”. També ha assegurat que no hi ha una idea preconcebuda sobre com serà aquest model, ja que aquest tema està en mans dels “tècnics experts de l’INEF de Catalunya”, tot i que “és evident que el Patronat Municipal haurà de participar en aquesta gestió”.

“El 2018 serà un any històric”, ha dit Ballesteros. I no només pels jocs Mediterranis, sinó perquè es rebaixarà l’endeutament “per sota del 110%”. “Això no havia passat en dècades”, ha assegurat i ha afegit que és una fita molt important per poder tornar “a fer inversions”.

La mobilitat i la peatonalització, fites per al 2018

Tot i l’envergadura i transcendència que se li han atorgat als Jocs Mediterranis degut a la seva capacitat de projecció, Ballesteros ha destacat la millora de la mobilitat al Camp de Tarragona com una altra de les fites més importants de l’any que començarà. “Cada vegada és més urgent tenir una àmplia mirada sobre aquest territori”, ha expressat l’alcalde, motiu pel qual considera de vital importància pactar “una àrea de mobilitat integrada”, sobretot entre les àrees urbanes, com “Tarragona, Reus, Cambrils, Valls i El Vendrell”.

El batlle tarragoní ha defensat la seva proposta i ha assegurat que ja ho ha explicat a diversos consellers, ja que és un acord al qual s’ha d’arribar amb la Generalitat. “Tothom diu que tinc raó però ningú s’ha posat seriosament per deixar-nos sobrepassar els límits dels termes municipals”, en paraules de l’alcalde.

D’altra banda, la peatonalització de diverses àrees també tindrà un especial protagonisme el 2018 a Tarragona. Durant l’última Junta de Portaveus es va aprovar la creació de dues comissions de treball: una dedicada a la proposta de l’Illa Corsini, presentada pel difunt Albert Abelló -portaveu del PDeCAT a Tarragona- i el seu grup municipal; i l’altra, a partir de la iniciativa d’associacions veïnals, per peatoanlitzar la Part Alta definitivament i tancar totalment l’accés en cotxe a aquesta. Respecte a la proposta de l’Illa Corsini, l’objectiu és que l’entorn del Mercat Central sigui “un espai comercial a cel obert i molt peatonalitzat”, segons Ballesteros. En referència a la Part Alta, aquesta conversió en zona de vianants també es fa amb la finalitat d’afavorir el comerç de la zona, així com per “guanyar vida caminant”, en paraules del batlle. Per aconseguir-ho, durant el pròxim any s’acabarà tancant el Portal de Sant Antoni, l’únic accés encara disponible pels vehicles.

Un record en honor als difunts Albert Abelló i Marbel Negueruela

Durant la seva intervenció, l’alacalde de Tarragona ha volgut fer èmfasi en el record a dues persones lligades directament al consistori i que han perdut la vida durant aquest any: Marbel Negueruela i Albert Abelló. Negueruela era regidora d’Esports a l’Ajuntament de Tarragona i Albert Abelló, el portaveu del grup municipal del PDeCAT. Ballesteros ha valorat el 2017 com “un any dur” per la pèrdua d’Abelló i Negueruela, tots dos a causa d’un infart.