L’alcalde de Tarragona inaugura la Marató de Donants a l’Hospital Joan XXIII

L’objectiu és remuntar les reserves a Catalunya, ara en una situació baixa a causa de les vacances de Nadal i de l’epidèmia de grip

Avui divendres, 12 de gener, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha estat el primer donant de la Marató impulsada pel Banc de Sang i Teixits de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. L’alcalde ha compartit espai de donació amb un ciutadà, Pol Domínguez. Josep Fèlix Ballesteros també estava acompanyat per la regidora de Serveis a la Persona, Ana Santos, pel gerent territorial de l’ICS Camp de Tarragona, Rafael Gracia, i pel director de l’Hospital Joan XXIII, Albert Pons.

També han donat sang el músic de Els Pets, Joan Reig, i el president de la Creu Roja a Tarragona, Ramon Grau. Algunes personalitats que s’han volgut sumar i donar suport a la campanya de donació han estat l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, el president del Nàstic, Josep Maria Andreu, el president del Col·legi de Farmacèutics, Joaquim Nolla, i el president del Col·legi de Metges, Fernando Vizcarro, entre d’altres.

A més, avui divendres també s’ha fet una campanya de donació especial a l’Ajuntament de Tarragona, també amb la presència de l’alcalde del consistori.

La Marató de Sang de Catalunya se celebra del 12 al 19 de gener als principals hospitals catalans. Aquesta Marató està dedicada a l’experiència de la donació, i des d’avui divendres, els donants rebran un SMS que els informarà quan la seva sang s’hagi utilitzat, una iniciativa pionera a l’Estat.