L’alcalde Ricomà participa a l’acte central de celebració de la Diada Nacional de Catalunya al camp de Tarragona

L’acte, que ha tingut lloc a Casa Canals, ha comptat amb el president del Parlament, Roger Torrent, com a convidat d’honor

Imatge de l'acte. Foto: Mauri

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha participat aquesta tarda a l’acte central de celebració de la Diada Nacional de Catalunya al Camp de Tarragona, que ha tingut lloc a Casa Canals i ha estat organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Tarragona i la Delegació del Govern.

L’acte ha comptat també amb les intervencions del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, qui n’ha estat el convidat d’honor i l’encarregat de pronunciar la glossa, i del delegat del Govern al Camp de Tarragona, Òscar Peris, a més de la presència de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó.

En la seva intervenció, que ha obert l’acte, Ricomà ha destacat que la Diada no ha de ser una rememoració recurrent ni nostàlgica de fites històriques, sinó una reafirmació del compromís nacional de llibertat, de democràcia, de convivència, de justícia social i de benestar. L’alcalde també ha posat èmfasi en el fet que, a Tarragona, la complexitat social que enriqueix la nació hi és ben present. Com a capital mediterrània, oberta al mar, punt clau en la via Augusta que, traçada pels romans, segueix unint la península amb els pobles cultes de nord, hem estat i som una ciutat d’acollida.

Ricomà ha tancat la seva intervenció assegurant que el nostre és un projecte de convivència. I ha afegit: Un projecte nacional que ha de comptat amb tothom, perquè només comptant amb tothom podrem ser el que volem ser: un sol poble.