L’alcalde de la ciutat turca de Çanakkale visita el Port de Tarragona

La delegació de Turquia s’ha interessat pels projectes innovadors impulsat pel Port

0
156

El Port de Tarragona ha rebut aquestdivendres una delegació turca deÇanakkale, un municipi de prop de 100.000 habitants, que comparteix amb la ciutat de Tarragona un projecte europeu sobre el futur de les smartcities.El director de l’Àrea d’Estratègia, Qualitat i Innovaciódel Port, Josep Maria Maceira, ha rebut l’alcalde ÜlgurGökhan i el seus acompanyants a la seu de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT) en una trobada perexplicar els projectes innovadors impulsats pel Port de Tarragona.

Els representants de Çanakkale han pogut conèixer de primera mà el projecte “Som-Inn Port, Ecosistema d’Innovació del Port de Tarragona”, desenvolupat en el marc del Pla d’Innovació del Port, i concebut com espai de col·laboració de la Comunitat Portuària i el conjunt dels stakeholders del Port, per innovar en processos, serveis i models de negoci del Port de Tarragona. El projecte, basat en la innovació oberta, permet que les organitzacions implicades combinin el coneixement intern i extern per donar solució als seus reptes estratègics.

Durant la visita, els 22 membres de la delegació turca han pogut conèixer altres projectes europeus d’innovació en els quals ha participat l’APT.

La delegació turca, que és a Tarragona des d’aquest dilluns fins al 12 de juliol, ha sumat així les experiències del Port relacionades amb les smartcities, dins del seu programa de reunions tècniques, en el marc del projecte ‘Partnership for thefuture of smartcities’. Aquest projecte té per objectiu l’intercanvi d’experiències de governança i de projectes comuns, i forma part de la convocatòria ‘Town_Twinning_Actions’ dins el règim de subvencions de la Unió Europea amb un pressupost de 100 mil euros.

Çanakkale és una ciutat situada al vessant asiàtic de Turquia, en el punt més estret de l’estret dels Dardanels, i pròxima a les restes arqueològiques de l’antiga ciutat d’Abidos. Compta amb petit port per a transport de passatgers i amb un tràfic de mercaderies molt variat: càrrega general, bulkcarries, petroli, químics, vehicles i contenidors.

FER UN COMENTARI