L’Ajuntament facilitarà la inserció laboral de 40 persones majors de 30 anys

El programa 30 Plus està adreçat a persones aturades de la ciutat i l’entorn, preferentment amb baixos nivells formatius

L’Ajuntament de Tarragona, a través de Tarragona Impulsa, posa en marxa la segona edició del Programa 30 Plus, per ajudar a la inserció laboral de 40 persones majors de 30 anys.

Els participants rebran una experiència laboral mínima de sis mesos de durada, on aprendran noves competències dins del seu àmbit de treball i, a banda, se’ls importarà una formació relacionada amb el lloc de treball a ocupar de 60 a 150 hores. D’altra banda, les empreses contractants rebran una subvenció corresponent als mesos contractats, amb un límit màxim de nou mensualitats.

Les persones interessades a participar al programa han d’estar a puntades a les llistes de l’atur i han de tenir 30 anys o més. A més, es valorarà especialment que els usuaris siguin residents a Tarragona o a la comarca del Tarragonès i que tinguin un nivell formatiu baix.

Les empreses participants rebran una ajuda econòmica de fins a nou mesos del cost del treballador. Aquesta ajuda, a més, és compatible amb altres incentius existents (discapacitats, etc.). Les empreses interessades, de Tarragona o el seu entorn, poden ser de qualsevol sector econòmic.

La gestió del programa a càrrec de Tarragona Impulsa consta de tres accions: la prospecció i l’assessorament a les empreses que contracten a aquestes persones; l’orientació i l’acompanyament en el procés de contractació i formació; i la formació vinculada al contracte de treball.

El conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, ha destacat “la bona acollida que va tenir l’any passat la primera edició del programa, en què es van inserir laboralment una vintena de persones”. I ha afegit: “el col·lectiu de persones de mitjana edat al qual s’afegeix aquest programa normalment queda fora de les principals línies d’ajuda, però des de l’Ajuntament de Tarragona treballem amb intensitat per oferir totes les oportunitats al conjunt de la ciutadania”.

Les persones i empreses interessades a participar al Programa 30 Plus es poden adreçar a Tarragona Impulsa (av. Vidal i Barraquer, s/n M1, 977 243 609, rvidals@tarragona.cat i bpalau@tarragona.cat).