L’Ajuntament estima que el cost dels desperfectes dels darrers dies és de 150.000 €

Ahir, dimecres, es van cremar 32 contenidors i 5 més van quedar danyats

Mossos d'Esquadra a la plaça Imperial Tárraco. Foto: ACN.

Aquest matí, l’Ajuntament de Tarragona ha fet un balanç dels desperfectes ocasionats durant les protestes produïdes aquests darrers dies en contra de la sentència del procés i de les càrregues policials produïdes aquest passat dimarts, 15 d’octubre.

El balanç dels desperfectes dels darrers dos dies és el següent:

• El dimarts, 15 d’octubre, es van cremar 15 contenidors i 28 més van quedar malmesos.
• Ahir, dimecres, es van cremar 32 contenidors i 5 més van quedar danyats.
• Els treballadors dels serveis de neteja estan treballant des de les 6.00h. del matí i la seva tasca es centra en la neteja dels carrers i en la recol·locació dels contenidors.
• El cost aproximat dels desperfectes és de 150.000 euros.
• Relació de contenidors cremats:Carrer Rovira i Virgili, Rambla Nova, Carrer Cristòfor Colom, Carrer Unió, Carrer Cañellas, Avinguda Marquès de Montoliu, Carrer Ritort i Faust, Passeig de Sant Antoni i Plaça de l’Oli.

El principal problema és que no queden suficients contenidors en estoc i, davant la demanda d’altres ciutats que han patit el mateix tipus d’altercats, s’està treballant per tenir-ne de nous en els propers dies. Per la qual cosa la conselleria de Neteja recomana als tarragonins i tarragonines que -si no tenen algun dels contenidors de recollida selectiva- es desplacin a la zona que tinguin més propera.

Per altra banda, i davant la convocatòria de vaga prevista per demà, l’Ajuntament de Tarragona informa que demà al vespre la recollida de la franja orgànica i rebuig es manté a la nit com cada dia, però la recollida del matí (envasos, paper i recollides comercial) no s’efectuarà. Per tant, es fa una crida als comerços a no deixar envasos ni paper fora dels locals comercials.