La Víbria de Tarragona celebra 25 anys

Les activitats festives s’han emmarcat en les festes de Sant Pere del Serrallo

La Víbria de Tarragona està de celebració. Enguany, commemora el seu 25è aniversari i ho fa amb una sèrie d’actes festius i culturals repartits durant tota la temporada.

Com no podia ser d’altra manera, l’entitat mare de la Víbria, la Colla de Diables Voramar del Serrallo, va organitzar una sèrie d’actes aquest passat cap de setmana, en el marc de les festes de Sant Pere, patró del Serrallo.

La Víbria va presidir el gran correfoc pels carrers del barri mariner, que va tenir lloc la nit de dissabte. Hi van participar el Ball de Diables dels Pallaresos, el Drac de Sant Just, el de Montblanc, el del Morell, La Polseguera d’Argentona, el Cabrot del Vendrell, i les amfitriones, la Vibrieta, la Víbria i els Diables Voramar.

Va ser un acte ple de foc a ritme dels timbals, que va estar a l’alçada de la celebració. En primer lloc, cada grup va fer una encesa individual a la plaça de Sant Magí. Després del recorregut, les bèsties i els diables van fer una demostració conjunta davant de l’Espai d’Entitats. A més, el correfoc va tenir un component emotiu, amb la participació dels antics i primers integrants de la Víbria.

El diumenge també va ser Voramar, amb el dinar popular dels antics i actuals membres de la Víbria. Els assistents, una setantena, van poder degustar un suquet de sèpia amb mandonguilles.

La Colla de Diables Voramar del Serrallo-Víbria de Tarragona ja està programant actes commemoratius, que més endavant es faran públics. L’objectiu de l’entitat és fer sentir a tota la ciutat partícip dels 25 anys de la Víbria.

Cal recordar que la bèstia va néixer l’any 1993, en mans de membres dels Diables Voramar. La Víbria barreja els pits i ventre de dona, amb el cap, el bec i les potes d’àliga, llengua de serp, cua de drac i les ales meitat ratpenat i meitat àliga. La seva simbologia la situa dins les forces del mal. Forma part del Seguici Popular de Tarragona i és una de les bèsties més estimades pels més petits.