La URV acull més de 200 escolars de primària en el congrés Recerkids

Els alumnes han presentat els seus projectes de recerca i han participat en diferents tallers relacionats amb la llum

0
230
Circ Raluy Legacy 728×90

Un total de 230 alumnes han presentat les seves recerques científiques relacionades amb la llum en el tercer congrés Recerkids, un programa educatiu impulsat per la Secretaria d’Universitats i Recerca i que per primer cop s’ha fet a la Universitat Rovira i Virgili. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és fomentar la ciència entre els alumnes d’educació primària. Per aquest motiu, els estudiants han presentat les seves recerques científiques, han participat en tallers i han assistit a un espectacle de la companyia Clowntífics en què han pogut també participar d’experiments relacionats amb la llum.

Després de les dues edicions de 2019 celebrades a la Universitat de Lleida i la Universitat Politècnica de Catalunya, Recerkids ha arribat avui a les instal·lacions del campus Catalunya. Hi han participat nois i noies de vuit escoles de les comarques de Tarragona: Vedruna Mare de Déu del Carme, de l’Espluga de Francolí; Cinta Curto de Tortosa; Pau Casals d’El Vendrell; Cal·lípolis de La Pineda (Vila-seca); Els Quatre Vents, de Sant Jaume dels Domenys; Bernardí Tolrà de Vila-rodona; Col·legi Lestonnac-L’Ensenyança de Tarragona i Consol Ferré d’Amposta. . Els participants han tingut ocasió d’experimentar en els tallers organitzats per la Universitat al voltant de la llum.

La inauguració del congrés Recerkids de Tarragona ha anat a càrrec de la rectora de la URV, María José Figueras, i de la directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Tarragona, Carme Mansilla. La rectora ha valorat de forma molt positiva l’experiència d’acollir el congrés Recerkids: “És una excel·lent oportunitat per estimular els i les estudiants a indagar i a endinsar-se en aquesta aventura tan apassionant que representa la recerca”.

En aquesta tercera edició del programa, Recerkids s’ha desdoblat en quatre congressos al llarg del territori. Després de les trobades celebrades a Lleida (UdL), Barcelona (UPC) i Tarragona (URV), el congrés restant es trasllada finalment a Vic (UVic-UCC, 28 de maig). En total, prop d’un miler d’alumnes procedents de 34 escoles d’arreu de Catalunya hauran exposat els resultats de la seva recerca a les aules en el marc del III Congrés Recerkids.

FER UN COMENTARI