La qualitat dels olis de DOP Siurana és reconeguda amb els principals guardons del sector oleícola mundial

Els productes han estat premiats tant des del Consejo Oleícola Internacional com del Ministerio de Agricultura

Olives a la branca d'un arbre en primer terme i al fons, una gran olivera en una finca de Vinyols i els Arcs (Baix Camp), dins de la zona de producció de la DOP Siurana. Foto CEDIDA

La qualitat dels olis d’oliva verge extra DOP Siurana ha estat destacada amb els principals guardons del sector oleícola mundial. Es tracta, d’una banda, del premi Mario Solinas, atorgat des del Consejo Oleícola Internacional (COI) en la categoria de millor fruitat madur per a un oli certificat per la DOP Siurana. D’altra banda, també s’ha aconseguit el primer premi del guardó Alimentos de España per l’oli fruitat madur i el finalista del Premio Alimentos de España en la mateixa categoria, que atorga el Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación.

A més a més d’aquests dos reconeixements; els olis d’oliva verge extra DOP Siurana també han aconseguit els prestigiosos guardons: Prodexpo Moscú; l’Olive Japan; Los Angeles International extra Virgin Olive Oil Competition; sense oblidar els premis CDO 2019; l’Evooleum Awards 2020, a més del Premio Mezquita Gran Oro Aove i l’International Taste Institute de Bruxelles, entre d’altres.

Amb aquests guardons, 19 premis internacionals i estatals,any rere any els olis elaborats a la DOP Siurana revaliden un palmarès molt important, que garanteix la màxima qualitat d’un producte únic: l’oli d’oliva verge extra del territori.

La DOP Siurana certifica els olis elaborats per 32 molins i cooperatives els quals són de la màxima qualitat, cent per cent suc natural d’oliva sense defectes provinents de la molta de l’oliva arbequina cultivada a les comarques de l’Alt i Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Ribera d’Ebre, Priorat i Tarragonès.