La Muntanyeta manifesta la seva repulsa per la pena mínima als acusats de violar una noia amb discapacitat

L’entitat lamenta la doble discriminació de la víctima i la manca de sensibilitat de l’estament judicial

Els acusats d'abusar sexualment d'una noia amb discapacitat a Lleida, al judici a l'Audiència de Lleida, amb el seu advocat. Imatge del 10 de gener de 2019

L’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral (APPC) La Muntanyeta manfiesta la seva repulsa a la sentència de l’Audiència de Lleida que condemna a la pena mínima (dos anys de presó), als acusats d’una violació en grup a una noia amb discapacitat intel·lectual. L’argument utilitzat és que la jove no es va resistir amb prou contundència.

És per això que des de La Muntanyeta volem condemnar la doble discriminació, per ser dona i tenir una discapacitat. No entenem la manca de sensibilitat i humanitat de l’estament judicial davant d’una situació de violència sexual vers una dona amb discapacitat. No entenem ni normalitzem el resultat del procés judicial, i volem manifestar la nostra repulsa i estupor cap a aquesta sentència.

Els fets van passar a Lleida el 22 de maig del 2017, quan la víctima va accedir a anar al pis d’un dels nois i va ser víctima d’una agressió sexual per part de tres joves. El segon acusat ha quedat absolt al·legant que només va fer fotografies de l’agressió i el tercer implicat és un menor que ja va ser condemnat a 20 mesos de llibertat vigilada.

L’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral (APPC) La Muntanyeta és una entitat sense ànim de lucre que gestiona una Escola d’Educació Especial, un Centre Ocupacional i una Residència per a persones amb paràlisi cerebral. La seva finalitat és la defensa dels drets de les persones afectades de paràlisi cerebral i etiologies similars, a més d’oferir-los tots els serveis necessaris per a la seva educació, atenció a la salut i residencial, inserció social i laboral, gaudiment de l’oci i temps de lleure i tot allò que permeti el seu desenvolupament i benestar de les seves famílies.