La majoria de farmàcies de Tarragona esgoten les mascaretes a causa del Coronavirus

0
6312
Moltes farmàcies tarragonines han esgotat les seves existències. FOTO: EFE.
Els efectes del cornavirus (COVID-19) han arribat a Tarragona. Les farmàcies de la ciutat alerten que, a dia d’avui, s’han quedat sense caretes davant la forta demanda. Així ens ho ha explicat Antonio Álvarez, tècnic farmacèutic de la Farmàcia Salomó: “ara mateix no tenim subministrament de cap tipus, tampoc de mascaretes quirúrgiques”. Tot afegint que, avui mateix, “la demanda s’ha tornat a disparar davant l’expansió del covid-19 al nord d’Itàlia”. Una situació que viuen, de manera generalitzada, totes les farmàcies de Tarragona.
Per altra banda, un lector d’aquest diari ens ha explicat que ha passat per diverses farmàcies de la ciutat amb la voluntat de comprar caretes, però no ha tingut èxit. “Tots em diuen el mateix: no en tenim en stock”.
Des de La Ciutat ens hem posat en contacte amb Fedefarma, una cooperativa que actua en l’àmbit sanitari oferint serveis integrals per a les farmàcies, i asseguren que, efectivament, ha augmentat el número de venda de caretes a causa del covid-19. No obstant, de moment encara no disposen de dades concretes.

Davant la desinformació

Davant l’allau de desinformació que circula sobre l’epidèmia originària a Wuhan (Xina), el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) recomana seguir les indicacions de les autoritats sanitàries respecte a les mesures de prevenció. En aquest sentit, des del COFT han explicat a aquest diari que “davant de qualsevol dubte es consulti amb el farmacèutic de confiança, doncs els pot donar a conèixer informació científica rigorosa sobre el virus, poden ajudar a fomentar bones pràctiques per evitar un possible contagi i a identificar els possibles símptomes d’infeccions respiratòries que requereixin una derivació al metge”.
Per altra banda, des de La Ciutat recordem a tots els lectors/es que poden rebre més informació sobre el COVID-19 al web de l’Organització Mundial de la Salut, on es donen consells de prevenció, alhora que desemnteixen molts rumors que circulen sobre el virus que ja ha causat la mort de milers de persones.

FER UN COMENTARI