La Llar de Jubilats de La Granja acolleix els “Àpats en companyia” per a persones grans

Des del 3 de juny ja s’han servit 685 àpats

La consellera i presidenta de l’Institut Municipal de Serveis Socials, Carla Aguilar-Cunill, ha visitat avui a la llar de jubilats de La Granja el projecte social “Àpats en companyia” que té com objectiu compartir l’estona del dinar amb altres persones per tal de combatre la solitud en la gent gran. Des del dia 3 de juny, en que va començar el servei, fins al 19 de setembre s’han servit 685 àpats.

La consellera i presidenta de l’Institut Municipal de Serveis Socials, Carla Aguilar-Cunill, ha assenyalat que “per mitjà dels àpats en companyia s’afavoreix la relació de la persona gran amb el seu entorn i la seva comunitat, millorant així la seva qualitat de vida i minimitzant el risc d’aïllament social. Es tracta de cobrir dues necessitats bàsiques: proporcionar una alimentació adequada i facilitar un espai relacional de vincles d’amistat i de connexió amb la comunitat”.

Dels 685 àpats que s’han servit fins al dia d’avui, la distribució mensual ha estat la següent: juny, 213; juliol, 202; agost, 151 i setembre, 119.

Habitualment l’assistència al menjador és d’unes 12 persones , un 66% són dones. L’edat mitjana és de 80 anys; el més gran té 93 anys. La majoria de persones inscrites viuen a la zona de Ponent , excepte una senyora que viu al centre de la ciutat i un senyor que viu a Sant Pere i Sant Pau.

La consellera i presidenta de l’Institut Municipal de Serveis Socials, Carla Aguilar-Cunill, ha valorat positivament el funcionament d’aquest servei del qual se’n farà una avaluació al cap d’un any de funcionament i ha anunciat que les llars de jubilats de Bonavista i Sant Pere i Sant Pau també estan interessades en tenir un menjador per “Àpats en companyia”.

Les persones que desitgin acollir-se al menjador de la llar de jubilats de La Granja han de sol•licitar-ho al registre general de l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament o a la Oficina de la Gent Gran, plaça Imperial Tàrraco, 1. Han d’estar empadronades a Tarragona i tenir més de 65 anys. Tenen prioritat les persones de més edat. Han de ser persones autònomes i amb les capacitats cognitives adequades per poder mantenir relacions socials.

El dinar casolà elaborat a diari se serveix en una taula compartida de dilluns a divendres no festius. El menjador s’obre de les 13 a les 15 hores. El preu és de 5,60€ per dinar.

L’IMSST va signar un conveni de col•laboració amb la Fundació Formació i Treball ( FIT), que s’encarregarà de gestionar el projecte. Actualment FIT porta a terme, en col•laboració amb l’IMSST el projecte de Menjador Social de Tarragona “Taula Amiga”, per a l’entrega social d’àpats preparats i aliments frescos a persones en situació de vulnerabilitat social, derivades pels serveis socials de l’IMSST. I des d’aquest projecte, FIT també col•labora en diverses iniciatives per a proveir aliments a diversos col•lectius en risc o situació d’exclusió social.