La geganta Frida protagonitza la 28a ‘Festa per a Tothom’

La creació d’aquesta figura ha estat sufragada per Dow Chemical, com a part dels compromisos contrets per la companyia en el 50è aniversari de la seva presència a Tarragona

0
1256

El Balcó del Mediterrani de Tarragona ha acollit, aquest dissabte al matí, la 28a edició de la ‘Festa per a Tothom’ en el marc de les festes de Santa Tecla 2018. Enguany, com a novetat, s’ha incorporat a la celebració la primera geganta adaptada de la ciutat de Tarragona, la Frida. Per l’ocasió, ha estat acompanyada pel gegant Martí de Premià de Mar, els Gegants el Rei i la Reina, Pere el Gran de l’Institut Pere Mata, la Batucada Tympanum i els Castellers de la Il·lusió de Valls.

Amb la geganta Frida, Tarragona guanya una figura inèdita fins ara com és la d’un gegant adaptat per facilitar que pugui ser portat per tot tipus de persones: en cadira de rodes, cegues i/o sordes i fins i tot, per infants, ja que ha estat pensada des del disseny universal: la seva estructura, muntada sobre un quadre rodant i mitjançant d’uns braços articulats que es fixen a cadires de rodes manuals i elèctriques, li permeten ser impulsada amb molta facilitat i precisió. També se la pot fer ballar dempeus de manera senzilla, sense necessitat d’espatlleres, la qual cosa la fa portable per qualsevol persona, amb poc requeriment de força o alçada.

Tot plegat ha estat possible gràcies al compromís assumit entre l’Ajuntament de Tarragona i Dow Chemical. I és que la nova geganta tarragonina ha estat finançada per Dow Chemical com a part dels compromisos contrets en el marc del 50è aniversari de Dow Tarragona. Aquests compromisos consistien en ajudar a tres entitats tarragonines, per tal de dur a terme projectes que reverteixin en beneficis per a la societat. El primer d’aquests projectes va ser concretat en la creació d’un nou element festiu adaptat per fer possible que sigui portat per persones en cadira de rodes, sordes i/o cegues.

L’acte de presentació oficial de la Frida ha comptat, per part de Dow, amb la presència de Jaume Sariol i de Kepa Díaz de Mendibil, Director Global d’Operacions per a Dow Europa, Orient Mitjà, Àfrica i la Índia i Director del Complex Industrial de Dow a Alemanya Central, respectivament.

FER UN COMENTARI