La Festa de l’Oli Nou torna a la plaça Corsini

Del divendres 30 de novembre al diumenge 2 de desembre, els assistents podran comprar oli DOP Siurana, així com realitzar degustacions i tallers

0
358

La Festa de l’Oli Nou fa la majoria d’edat a Tarragona. Aquest cap de setmana, del 30 de novembre al 2 de desembre, arriba la 18a edició de la Festa de l’Oli Nou a Tarragona i ho fa recuperant el que havia estat, tradicionalment, el seu espai: la plaça Corsini. Durant aquests tres dies, els assistents podran gaudir d’una quinzena d’activitats que giraran entorn de l’oli nou de la DOP Siurana, amb tastos pels més petits i també pels adults, vermuts-degustació, showcookings, sortejos i música. El millor maridatge de l’oli nou DOP Siurana i un conjunt d’activitats lúdiques es podran trobar aquest cap de setmana a la plaça Corsini.

L’oli nou de la DOP Siurana arriba aquest cap de setmana a Tarragona. Durant tres dies- en horari de 10 h a 14 h i de 17 h a 21 h el dissabte i el diumenge i de 17 h a 21 h el divendres- els assistents podran trobar oli d’oliva DOP Siurana de diferents cooperatives. A més de la venda d’oli, es realitzaran diverses activitats lúdiques per amenitzar la jornada. La consellera de Comerç a Tarragona, Elvira Ferrando, ha destacat el retorn d’aquesta fira al seu espai tradicional: la plaça Corsini. “Recuperem la història de la fira de l’Oli”, ha celebrat Ferrando.

Disminució de la producció de l’oli DOP Siurana
Per la seva banda, el president de la DOP Siurana, Antoni Glaceran, ha destacat la qualitat d’aquest oli, que ha descrit com “complex, equilibrat i elegant”: complex perquè reuneix diferents aromes, com el de la poma, el plàtan i, fins i tot, de carxofa; equilibrat perquè barreja de forma proporcionada les qualitats del seu sabor -el picant, l’amarg, el dolç i el salat-; i elegant per la seva qualitat. Respecte a la producció de l’oli d’oliva DOP Siurana, Galceran ha reconegut que aquest és un any complicat, ja que la producció de l’oliva enguany s’ha vist reduïda als 3’5 milions de quilograms, mentre que normalment aquesta dada es mou al voltant dels 5 milions de quilograms.

Una festa de l’oli solidària
A més, cal destacar que la Festa de l’Oli Nou col·labora amb el Banc d’Aliments. A l’estand de la DOP hi haurà un espai reservat per aquelles persones que vulguin fer les seves donacions. Igualment, Galceran també ha detallat que la DOP Siurana també dona part de l’oli que no es ven a l’entitat benèfica per col·laborar en aquesta causa solidària.

FER UN COMENTARI