La Desvetlla dels Ninots, aquest dissabte 16 de juny

A causa de les queixes veïnals, enguany tampoc hi haurà festa després de la Desvetlla

La 13a edició de la Desvetlla dels Ninots se celebrarà aquest dissabte dia 16 de juny, a partir de les 23.30 h, des de la plaça del Fòrum. L’acte està organitzat, com cada any, per la Colla de Diables Voramar del Serrallo-Víbria de Tarragona i el Ball de Serrallonga.

L’acte, que esdevé el tret de sortida a les festes majors d’estiu, tracta de passejar dos ninots, amb temàtica reivindicativa i satírica, pels carrers de la Part Alta, acompanyats de la Txaranga Band-Tocats. La Desvetlla s’iniciarà a la plaça del Fòrum, on es començaran a repartir els tiquets per poder tastar, en acabar l’acte, la primera mamadeta de l’any.

El recorregut continuarà pel carrer Merceria, plaça de les Cols, carrer Major, carrer La Nau i, acabarà a la plaça del Rei, on es podrà degustar la mamadeta, al voltant d’un quart d’una de la matinada.

A causa de les queixes veïnals, enguany tampoc hi haurà festa després de la Desvetlla. Des de les entitats organitzadores, volem agrair als tècnics de l’Ajuntament el seu esforç, sense resultats, a l’hora de buscar localitzacions per poder fer la festa post Desvetlla.

Els Ninots

Enguany, els ninots compten amb una temàtica de màxima actualitat. En aquests últims mesos, hi ha hagut dos temes que han marcat les principals converses entre els catalans i catalanes.

La Colla de Diables Voramar del Serrallo- Víbria de Tarragona ha creat un Piolín, un dibuix animat que ha pres protagonisme en els últims mesos. Un vaixell amb el dibuix d’un Piolín, i ple de policies, va atracar a Catalunya amb l’objectiu d’aturar el referèndum del passat 1 d’octubre.

Per la seva banda, el Ball de Serrallonga ha creat una Ninota que parla sobre el respecte a la dona. sobre el feminisme i sobre no és no. L’element vol denunciar aquelles violacions que queden en paper mullat.