La CUP insta al govern a fer complir la normativa sobre la venda d’alcohol en hores nocturnes

La CUP denuncia la venda d’alcohol durant les 24 hores del dia en diversos establiments de Tarragona, que se salten, d’aquesta manera, els horaris que marca normativa. La formació afirma que aquesta situació comporta un problema de salut pública perquè “contribueix al consum abusiu d’alcohol durant les hores nocturnes, a banda de generar problemes de convivència amb les persones que viuen en la proximitat d’aquests establiments”. En aquest sentit, veïns i veïnes de diverses zones de la ciutat s’han posat en contacte amb la CUP per alertar d’aquesta situació, motiu pel qual la CUP va requerir la informació pertinent en el Plenari de l’Ajuntament.

La CUP mostra la seva perplexitat davant una resposta que mostra “el desconeixement de la legislació vigent”. La resposta es remet a les ordenances municipals, concretament a la impossibilitat de beure alcohol al carrer, fet que “no respon la qüestió que s’adreçava”, i a una llei que ha estat modificada i és obsoleta. Anteriorment a la legislació vigent, la prohibició de la venda d’alcohol en hores nocturnes quedava en mans de la decisió de cada ajuntament, mentre que amb la modificació (llei 8/98) s’explicita la prohibició.

Per tot plegat, la CUP insta al govern de Ballesteros a “donar compliment a aquesta normativa pel bé de la salut pública i del descans dels veïns i veïnes”.