Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

La Creu Roja aconsegueix que més de 140 joves en dificultats socials trobin feina

Avatar photo

L’organització ha atès 230 persones en el marc del Programa Operativo de Empleo Juvenil, que tanca el seu període 2016/2018

La Creu Roja a Tarragona ha ajudat a trobar feina a més de 140 joves en situació de dificultat social. Ha estat en el marc del Programa Operativo de Empleo Juvenil (POEJ), impulsat pel Ministeri de Treball i Seguretat Social, i que ha tancat el seu cicle 2016/2018. Les persones participants han rebut formació en diferents àmbits que els han permès obtenir els coneixements i competències necessaris per poder accedir al mercat laboral i obrir així una porta cap a un futur millor. En total 230 joves han participat en el programa els darrers tres anys.

Des de la Creu Roja a Tarragona s’ha participat activament en dos dels projectes del POEJ. El primer és Pulsa Empleo, dedicat a recuperar la motivació i descobrir vocacions, interessos i expectatives de feina, així com també a acompanyar en el mercat laboral. Hi han participat 139 persones, de les quals un 65% van obtenir una feina. El segon projecte és Formació per a la Inserció Laboral, destinat a formar en oficis concrets i competències que demanen les empreses, com per exemple venda i reposició, especialització de tall, pentinat i estètica; o un curs de cambrer/a polivalent. Fins a 91 joves han rebut formació en aquests àmbits, dels quals un 59% han trobat un lloc de treball.

Les persones que han participat dels projectes POEJ tenen entre 16 i 30 anys i estan inscrites al Programa de Garantia Juvenil. El perfil de joves que han rebut formació a la Creu Roja a Tarragona ha estat d’entre 18 i 25 anys (el 85%) i es troben en una situació econòmica molt complicada, alguns/es fins i tot sense llar o sense recursos per poder-se pagar el transport, fet que dificulta la recerca de feina. Pel què fa al nivell formatiu, un nombre important no va acabar l’ESO, i la majoria no havia treballat mai abans o ho havia fet sense contracte.

Amb tot, els equips tècnics de l’entitat van detectar falta d’autoconfiança així com mancança de competències bàsiques com comunicació, flexibilitat o treball en equip, que s’han treballat durant tot el període, fet que ha permès aconseguir millores significatives per tal que els usuaris hagin accedit i s’hagin mantingut en el mercat de treball.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El PSC demana la constitució immediata del Consell de Ciutat de Tortosa

Notícia següent

Tàrrega disposarà d’un espai de dol per a recordar els nadons de mort gestacional o perinatal

Notícies relacionades