Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

La Creu Roja a Tarragona atén més de 62.000 persones a la demarcació durant el 2017

Avatar photo

L’entitat incrementa el nombre d’intervencions que realitza amb les persones, especialment les més vulnerables, fins arribar a les 238.000

La Creu Roja a Tarragona ha presentat aquest divendres els resultats de la memòria d’activitat de l’any 2017 a la seva seu provincial. En destaca la xifra de 62.582 persones ateses durant l’any passat a tota la demarcació, així com el nombre d’intervencions realitzades, que s’incrementen fins a les 238.715.

Les intervencions han crescut en global un 5,33% respecte el 2016, però l’augment és
especialment significatiu en els projectes de lluita contra la pobresa, que han passat de 37.756 el 2016 a 58.267 el 2017, un 54,32% més. En canvi, el nombre total de persones ateses a la demarcació ha disminuït un 10,88%. La raó, tal i com ha explicat Eduard Martín, adjunt a coordinació de la Creu Roja a Tarragona, és perquè “ens estem trobant que a poc a poc hi ha un grup de persones que sembla que està sortint de la situació de pobresa en la qual es troba, però en canvi un 70% de les persones que necessiten ajuda bàsica pateixen pobresa crònica, i això ens obliga a actuar més sobre elles”. La cronificació de la pobresa és, precisament, un dels grans reptes que afrontarà l’entitat en els propers anys.

A banda, la Creu Roja també presta ajuda a altres col·lectius en situació de vulnerabilitat, com són la infància en risc, les dones en situació de dificultat (especialment les que han patit o pateixen violència de gènere), persones amb discapacitat, migrades, sense llar, entre altres.

Per tal d’ajudar a revertir la situació en la qual es troben moltes d’aquestes persones és imprescindible que puguin aconseguir una feina que els permeti obtenir uns ingressos regulars. Per aquesta raó l’organització dedica recursos i esforços al departament d’ocupació i formació. Durant el 2017 ha realitzat diversos programes d’ocupació adreçats a col·lectius vulnerables, que han permès reinserir laboralment 441 persones. A més també s’han desenvolupat itineraris d’inserció laboral per a usuaris amb un perfil determinat, dels quals un 57% han aconseguit trobar una feina.

Una de les claus per obtenir aquests resultats és la formació. S’han dut a terme 652 cursos en tota la demarcació, que han comptat amb 4.758 alumnes.

Atenció a persones refugiades
El 2017 també ha estat el primer any complet en el qual la Creu Roja ha participat en el Programa Estatal d’Acollida Temporal impulsat per l’Estat espanyol. L’organització disposa de 41 places a Tarragona per als primers mesos d’estada d’aquestes persones. Durant el 2017 es van atendre fins a 98 persones refugiades, i a dia d’avui l’entitat dona ajuda a un total de 117.

Més volum social
També augmenta la massa social de l’entitat, amb un increment del 8,65% del nombre d’associats (22.405) i d’un 4,5% del voluntariat (2.434). Un altre aspecte a destacar és que el 2017 l’organització va arribar a prestar servei als 184 municipis de la demarcació, gràcies a 29 punts de presència i a la feina de 191 tècnics i tècniques, a més de la tasca del voluntariat.

Tota aquesta activitat s’ha pogut dur a terme gràcies també a un pressupost que en l’exercici del 2017 va comptar amb uns ingressos de 18.570.936 milions d’euros, una xifra molt més alta del que és habitual en l’entitat a causa de la venda d’immobilitzat.

En aquest àmbit destaquen els quasi 2 milions d’euros aportats pels associats o els 423.000 ingressats per la venda del Sorteig de l’Or de la Creu Roja.

Ramon Grau , president de la Creu Roja a la província de Tarragona, ha posat en valor aquest fet i els ha agraït “la confiança que tenen en nosaltres”, tot remarcant que “la seva col·laboració i ajuda és imprescindible perquè puguem fer tot el que fem”. Pel què fa als voluntaris, ha exposat que “si els haguéssim de pagar totes les hores que ens donen, no tindríem diners per pagar-los”.

Per últim, l’entitat ha fet pública la distribució de la despesa, per cada 100 euros de donatiu que realitzen els socis i sòcies. És a dir, com es reparteixen les donacions. De cada 100, 25 euros es destinen a projectes de lluita contra la pobresa, 19 a ajudar persones discapacitades, 17 en cobrir socors i emergències i 13 a formació i voluntariat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament de Roda de Berà aprova el Reglament Orgànic Municipal

Notícia següent

Acusen al president de la Diputació de Tarragona de vetar posar un llaç groc a l’edifici

Notícies relacionades