La Comissió de Seguretat es reuneix per última vegada abans dels Jocs

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch ha assegurat que totes les administracions han treballat conjuntament

0
368
Circ Raluy Legacy 728×90

Els últims preparatius dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 es materialitzen també en matèria de seguretat. Aquest dimarts, 19 de juny, s’ha reunit la Comissió Superior de Seguretat, presidida pel conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, i amb la presència dels alcaldes de totes les ciutats seu i les autoritats dels diferents cossos policials, protecció civil, el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), etc. En aquest sentit, Buch ha volgut traslladar un missatge de tranquil·litat i d’aliança en l’àmbit de la seguretat. Tant el conseller com l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, han assegurat que el Pla Director de Seguretat s’adapta totalment a les circumstàncies actuals, tenint en compte aspectes com el turisme, la mobilitat o bé el nivell d’alerta antiterrorista actual.

“Treballem en equip totes les administracions i tots els cossos de seguretat”, ha assegurat el conseller Buch. Amb aquest missatge, el conseller d’Interior ha fet un repàs al Pla Director de Seguretat pels Jocs Mediterranis, el qual “està dividit en 19 sectors” i incorpora un pla per incendis, un pla de Protecció Civil, o bé un pla de comunicació “àgil i entenedor” i, a més, en diversos idiomes. Pel que fa als Mossos d’Esquadra, Buch ha detallat que operaran totes les unitats, com els TEDAX, la unitat canina, la unitat de subsòl, o la unitat aèria.

Un Pla de Seguretat adaptat en l’actualitat

Cal tenir en compte que el Pla Director de Seguretat va començar a treballar-se l’any 2014, segons ha apuntat Ballesteros. Això ha suposat que aquest s’hagi anat adaptant a les necessitats actuals. Per això, el batlle tarragoní ha assegurat que en el Pla Director “està contemplat que és un moment de moviment turístic”, com també que hi haurà més mobilitat i que en aquestes dates se celebren les Festes de Sant Joan i Sant Pere. El conseller Buch ha detallat que el mateix Pla també s’ha configurat tenint en compte l’actual nivell 4 sobre 5 d’alerta antiterrorista.

El Pla Director de Seguretat començarà a aplicar-se a partir d’aquest divendres, 22 de juny, i fins al pròxim 1 de juliol, mentre durin els Jocs Mediterranis. Durant aquests dies, també estarà operatiu el Centre de Coordinació (CECOR) de l’esdeveniment esportiu, ubicat a l’edifici del CAT 112 de Reus.

FER UN COMENTARI