La CET renuncia al local cedit per l’Ajuntament pel seu estat precari

El local no té el terra acabat, ni té lavabos ni instal·lacions per a la llum, l’aigua o l’electricitat, entre altres mancances

La Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET) ha celebrat una reunió aquest dimecres en la qual ha acordat renunciar al local cedit per l’Ajuntament de Tarragona. Cal recordar que el passat 18 de maig el consell plenari va aprovar la cessió d’un immoble municipal de més de 150 metres quadrats del carrer Tortosa (al barri de Torreforta) que havia de funcionar com a seu social de la CET, que aglutina gairebé un centenar d’entitats. No obstant això, la CET ha decidit que finalment no acceptarà la cessió, ja que la finca es troba en unes condicions molt precàries i faria una falta una inversió molt alta per tal de poder instal·lar-s’hi amb totes les garanties.

El president de la CET, Ángel Juárez, ha explicat que el local no té el terra acabat, ni té lavabos ni instal·lacions per a la llum, l’aigua o l’electricitat, entre d’altres mancances. A més, segons el conveni que va aprovar l’Ajuntament, la seva adequació ha d’anar a càrrec de la mateixa Coordinadora. Això dificulta la situació, ja que la CET no té subvencions públiques i el seu manteniment no és gens fàcil. Per tot plegat, la junta de l’ens ha votat per unanimitat declinar la cessió de l’immoble.

Juárez ha manifestat que durant els darrers dies s’ha reunit amb l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros, i que aquest s’ha mostrat molt comprensiu amb la situació de la Coordinadora. De fet, Ballesteros s’ha compromès a trobar una solució al problema a través d’una possible subvenció de la Unió Europea o mitjançant la feina que pugui fer el Servei Municipal de l’Habitatge. En tot cas, Juárez ha deixat clar que no es renuncia de manera definitiva ja que “un cop s’habiliti l’immoble, aquest serà la seu de la CET. Sempre ha estat el nostre desig i ho continua sent”.

Per altra banda, la reunió també ha servit perquè el deputy manager de l’empresa SUEZ, Albert Vilalta, hagi presentat l’Ecoplanta Molecular Recycling Solutions. Aquest és el nom que rep la planta de producció de metanol a partir de matèries primeres secundàries que s’instal·larà al Morell i que crearà més de 200 llocs de treballs directes quan entri en funcionament. Vilalta també ha explicat que la seva construcció donarà feina a més de 700 persones, i que serà pionera en la química verda i apostarà per l’economia circular enlloc de la lineal. Els membres de la CET han fet preguntes a Vilalta i aquest s’ha compromès a informar de totes les novetats al voltant de la seva posada en marxa.