Josep Maria Cruset agafa el relleu de Josep Andreu

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha insistit que aquest canvi no és una substitució i que es tracta d'un relleu dins la normalitat, després que Andreu renunciés

Ja és oficial. El Port de Tarragona tindrà nou president a finals d’aquest mes de novembre. Josep Maria Cruset, alcalde de Riudoms, serà l’encarregat d’ocupar el lloc de Josep Andreu, encara president del Port. El relleu s’ha oficialitzat aquest dimecres, 31 d’octubre, amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que ha insistit en el fet que no hi ha hagut cap conflicte que hagi motivat aquest canvi i ha assegurat que es tracta d’un relleu “natural i amb tota confiança”. L’objectiu del nou president s’emmarcarà en les actuals línies de treball i “d’èxit” que ha traçat l’encara president, Josep Andreu.

Josep Maria Cruset s’ha presentat aquest dimecres oficialment com el nou president del Port de Tarragona, un canvi que es farà efectiu a finals de novembre. Cruset ha mostrat el seu agraïment per la confiança dipositada i ha explicat els objectius que encetarà en aquesta nova etapa. “No arribo per resoldre cap problema del Port”, ha manifestat Cruset, que ha continuat explicant que el seu objectiu serà “donar continuïtat a les línies d’èxit” que ha traçat l’encara president del Port, Josep Andreu. Uns objectius que, segons Cruset, giren entorn de dos eixos principals, com són la projecció internacional i la diversificació de tràfics.

Aquestes línies d’èxit es concreten en diverses fites assolides durant la presidència de Josep Andreu. Per una banda, segons ha concretat Calvet, alguns dels objectius serien la diversificació de la capacitat del Port, la consolidació del tràfic -el 65% del qual pertany al sector químic-, la captació de nous sectors -com el d’animals vius, l’agroalimentari i l’automobilístic- com també, continuar impulsant l’arribada de creuers a la ciutat. Així mateix, el conseller també ha destacat la notable reducció de l’endeutament, que ha permès un creixement reflectit en noves inversions, com també la millora de la connectivitat entre el Port i la ciutat.

“No és una substitució, és un relleu natural”

Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat ha assegurat que aquest canvi en la presidència del Port de Tarragona és un “relleu natural” i “amb tota confiança”, com també ha sostingut que no hi ha hagut cap conflicte. “No ha estat una substitució”, ha insistit Calvet, que ha valorat Cruset com “el perfil idoni” per ocupar aquest càrrec en la nova etapa del Port.

Finalment, Josep Andreu també ha volgut pronunciar-se en la que podria ser la seva darrera aparició pública com a president del Port de Tarragona. El president del Port ha agraït la feina feta i el suport a totes les administracions, al Govern de Catalunya i al personal de l’Autoritat Portuària de Tarragona. “Molta sort i endavant”, ha conclòs Andreu, dirigint-se a Cruset.