Els Xiquets de Tarragona representaran el món casteller a Copenhaguen a l’abril

La colla actuarà a l’Aplec Internacional Adifolk que enguany visita la capital danesa

Els Xiquets de Tarragona actuaran a Copenhaguen aquest mes d’abril, després d’haver estat la colla elegida per representar el món casteller en l’Aplec Internacional 2019 d’Adifolk que enguany se celebrarà a la capital danesa entre divendres 27 i diumenge 29 d’abril. Serà el primer viatge a l’estranger de la colla tarragonina des del 2011, quan van visitar Irlanda del Nord. L’Aplec, un esdeveniment itinerant que any rere any s’encarrega de portar la cultura, el folklore i les tradicions catalanes arreu d’Europa i del món, en aquesta ocasió s’emmarcarà en el context del 48 Timer Festival de Norrebro, on la cultura catalana exercirà com a convidada i on els matalassers representaran el món casteller.
Serà, a més, la segona vegada que els de la camisa ratllada participaran en un Aplec Internacional d’Adifolk: l’anterior i fins ara única havia estat el 1994, quan l’esdeveniment es va celebrar a Marsella. Aquest any hi tornen, coincidint amb el 25è aniversari d’aquella participació.

A més dels Xiquets, també participarà en aquest Aplec 2019 en representació de la cultura catalana l’associació sardanista Tarragona Dansa, així com la Mulassa, el Lleó i el Bou tradicional de Valls.

Un any sense local

Segons informen els Xiquets, aquest viatge a l’estranger suposa “una eina de motivació doble”, tant des del punt de vista tècnic com “sobretot” social. I és que justament a l’abril farà un any que la colla castellera va haver d’abandonar el seu local per problemes estructurals en l’edifici i des de llavors no disposen de seu social i van haver de traslladar els assajos al Pati del Pou de l’Ajuntament. Encara avui desconeixen fins quan hauran de conviure amb aquesta situació, lamenten.