Els treballadors de Caixabank a Tarragona es manifesten en contra de l’ERE

Imatge dels treballadors davant la seu de la Rambla Nova. Foto: La Ciutat

A principis d’aquest any 2019, Caixabank va donar a conèixer als seus treballadors que n’acomiadaria a un total de 2.157, el 7,3% de la plantilla total.

Des d’aquell mateix moment, els diferents sindicats, com CCOO i UGT, van intentar arribar a un acord amb Caixabank. Demanaven, que si s’havien de produir acomiadaments, aquests siguessin”voluntaris” i no “forçosos”.

Aquesta mateixa setmana, però, Caixabank ha afirmat que valorarà les diverses peticions dels sindicats, després de dur a terme diverses reunions negociadores. El passat 27 d’abril, aquests, els hi van presentar una sèrie de mesures i propostes, amb les quals no caldria acomiadar a cap treballador.

Actualment, damunt la taula, hi ha diversos acomiadaments col·lectius, però també modificacions de treball i mobilitat geogràfica. La direcció vol ampliar les oficines de jornada partida, i per tant obrir per les tardes, i també augmentar la plantilla inTouch de 900 a 2.000 persones.

La següent reunió programada entre ambdues parts està programada pel proper 10 d’abril. A més a més, per aquest matí, els sindicats havien convocat concentracions dels treballadors a diferents ciutats espanyoles, entre les quals hi ha Tarragona.