Els ‘Sopars sota els focs’ celebren la seva 10a edició

L'esdeveniment gastronòmic tindrà lloc al Passeig de les Palmeres del 3 al 6 de juliol

La regidora de Turisme, Laura Castel, i els restauradors que participaran als 'Sopars sota els focs'. Foto: Julio Collado

Un any més, coincidint amb el Concurs Internacional de Focs Artificials, Tarragona celebrarà entre el 3 i el 6 de juliol els ‘Sopars sota els focs’ al Passeig de les Palmeres. L’esdeveniment gastronòmic, organitzat per l’Associació de Restaurants de la Part Alta (ARPA) amb el suport del Patronat de Turisme, arriba enguany a la seva 10a edició i ho fa amb la participació de sis restaurants.

La regidora de Turisme, Laura Castel, ha explicat que es tracta d’una cita consolidada en el calendari d’esdeveniments gastronòmics de la ciutat i ha assegurat que “són un gran exemple de com el treball conjunt entre l’Ajuntament i les entitats genera iniciatives que dinamitzen i aporten un valor afegit a l’agenda cultural de la ciutat”.

Del 3 al 6 de juliol, a partir de les 20 hores, els restaurants El Llagut, el Racó de l’Abat, l’Alvocat i el Filosofia portaran les seves cuines al Passeig de les Palmeres, que es convertirà en un gran menjador amb capacitat per a 900 persones. A més, com a novetat d’enguany, també hi participaran com a restaurants convidats La Andaluza de la Part Alta i el Marítim d’Altafulla. Entre tots els establiments, oferiran més de 35 plats diferents a un preu de 6 euros el plat i de 5 euros les postres.

El president d’ARPA i propietari del Racó de l’Abat, Julio Rebenaque, ha destacat que per aquesta edició s’ha volgut “apostar especialment per la varietat gastronòmica amb propostes per a persones veganes i celíaques”. En aquest sentit, el propietari de l’Alvocat i el Filosofia, Santiago Scaltritti, ha explicat que als cartells s’especificaran tots els al·lèrgens que contenen els plats, molt específic en el cas dels celíacs.

Els vins i el cava jugaran un paper protagonista durant l’esdeveniment i a ells, se li sumarà la barra de cerveses especials d’Estrella Damm, que comptarà amb més de 8 referències diferents. La regidora de Turisme, Laura Castel, ha destacat que enguany es farà “una aporta per la sostenibilitat amb l’ús de gots reutilitzables i copes de vidre”. D’altra banda l’ambientació musical anirà a càrrec dels Djs de Mamboo.