Els sanitaris de Santa Tecla diuen prou a la seva precarietat laboral

Asseguren que durant la COVID-19 s’ha posat en perill la seva vida

Concentració dels sanitaris de la Xarxa Santa Tecla per reclamar els seus drets laborals. Foto: OPP.

Un centenar de sanitaris de la Xarxa Santa Tecla s’han concentrat aquest dimecres al matí a la plaça Jacint Verdaguer per reclamar i defensar els seus drets laborals. Els professionals de la sanitat han denunciat que tot i estar treballant a primera línia contra la COVID-19 han estat “menyspreats” des de les oficines de l’entitat i per part de la direcció d’infermeria. A més, els han acusat d’aprofitar l’estat d’alarma per fer caixa, cobrint incidències de companys justificant que en estat d’alarma “som com soldats”.

En la lectura del manifest, el conjunt de sanitaris ha lamentat que no s’ha tingut cap empatia amb ells i que se’ls ha posat en perill, exposant-los a fer la seva feina sense EPIS homologats i posant impediments per realitzar-los la prova PCR. Així mateix, han carregat contra el gerent de Recursos Humans i director adjunt de l’entitat, Joan Aregio, de qui han demanat la dimissió afirmant haver patit el seu menyspreu “reunió rere reunió”. Un fet que afirmen no sorprèn, ja que “el seu hàbitat és la política i no està acostumat a tractar amb la gent del poble”.

Protesta dels professionals sanitaris de la Xarxa Santa Tecla. Foto: OPP

D’altra banda, els professionals de la Sanitat han reclamat que es compleixi el conveni SISCAT i han exigit “un plus digne de nits, igual que als altres hospitals amb el mateix conveni”. Així, han explicat que ja l’any 2010 van patir retallades econòmiques, perdent les DPOS (direcció per objectius) i minvant el seu poder adquisitiu.

Finalment han denunciat que viuen una situació “insostenible” i que se senten “denigrats” com a professionals, concloent que la xarxa sanitària no es mereix els professionals que té”.

Des de LA CIUTAT ens hem posat en contacte amb la Xarxa Santa Tecla, que evitant polemitzar ha informat que des de fa mesos ja estan traslladant a La Unió, la Patronal del sector, les inquietuds dels seus professionals i la necessitat de dotar de més recursos el sistema sanitari per tal que els sanitaris puguin recuperar les seves condicions.