Els contenidors soterrats, motiu de debat des de l’inici

Les males olors, filtracions i sorolls són les principals queixes

Imatge dels contenidors soterrats del carrer Violant d'Hongria, Sant Pere i Sant Pau. Foto: Blanca V-M

Els contenidors soterrats han estat motiu de debat des de gairebé la seva instal·lació. Males olors, filtracions, soroll i brutícia són les característiques que els veïns posen sobre la taula cada cop que es parla del tema. Algunes de les entitats del barri van reunir-se amb el responsable de la conselleria de Neteja, Jordi Fortuny, per tal de comunicar-li el malestar que provoquen les illes de contenidors i intentar trobar solucions.

El portaveu del Grup Municipal de Junts per Tarragona, Dídac Nadal, ja va presentar una sol·licitud per saber els motius pels quals no s’havia procedit a la substitució dels containers soterrats pels de superfície i ho tornarà a portar al ple al mes de desembre, quan s’aprovin els pressupostos. Els veïns del barri de Sant Pere i Sant Pau se senten enganyats: “Fa anys que denunciem les males olors a causa dels líquids cumulats i el rastre de brutícia que deixen els camions. A més, aquests contenidors s’inunden quan hi ha pluges i fan que la brossa olori encara pitjor”, esmenta un dels residents. “L’olor és insuportable. Per no parlar de la imatge que li donen al barri”, conclou un altre.

Els que sí que s’han retirat són els ubicats a La Floresta i al Serrallo, els quals van ser motiu d’urgència per estar catalogats com els “més perillosos”.