El Teatre Tarragona, tancat indefinidament

0
1854
Imatge de Begoña Floria a dalt de l'escenari del Teatre Tarragona. Foto: Mònica Brey
Circ Raluy Legacy 728×90

La passada matinada de dissabte, els tècnics del Teatre Tarragona es van endur un bon ensurt quan a l’entrar-hi van veure com s’havia desprès una part de les planxes de cartró guix que hi ha sobre el passadís de la zona de l’Amfiteatre.

Aquesta tarda, la Consellera de Cultura i Patrimoni Històric, Begoña Floria, i el Conseller de Patrimoni Municipal, Josep M. Milà, han afirmat la sorpresa que van tenir al veure el que havia passat.

Imatge actual de l’Amfiteatre després del despreniment. Foto: Mònica Brey

Floria ha explicat als mitjans de comunicació que encara es desconeixen quins seran els calendaris per poder resoldre aquesta problemàtica. “Ningú s’esperava que això passés i per tant, hem de revisar-ho tot”, ha afirmat. “Avui ha vingut el perit, i a partir d’aquí haurem de veure què és el que està afectat realment”, explicat.

Solucions

Demà, s’instal·larà una bastida de doble nivell, per tal d’aconseguir que les butaques no es vegin afectades. Després de dur a terme una sèrie de comprovacions, s’observarà si ha estat un problema de construcció, i quin serà el calendari que s’haurà de seguir, per poder tornar a obrir el Teatre.

Hi hauria dues possibles accions a seguir: “arreglar-ho del tot”, o col·locar una malla per tapar el forat, i fer les obres a l’estiu, quan no hi ha activitat.

Pel que fa al cost que tindrà aquesta reparació, el Conseller de Patrimoni Municipal, Josep M. Milà, ha explicat que el Teatre Tarragona té una garantia de 10 anys i que, per tant, com encara no els ha complert, les obres aniran a càrrec de l’asseguradora.

“Ens ha sorprès a tots molt, ja que és una obra relativament nova i l’últim que esperàvem era que passés una cosa així”, ha conclòs Floria.

FER UN COMENTARI