Dijous, 25 d'abril de 2024
És notícia

El taller de Ram Giner, tot un èxit al SCAN Tarragona 2018

Avatar photo

El passat dissabte, el Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau, va viure el taller del fotògraf i escriptor tarragoní, Ram Giner.

Ramon Giner, que va néixer a Tarragona el 1955, es va començar a interessar per la fotografia als 12 anys. Més tard, amb 16, va entrar a treballar en una entitat financera, en l’àmbit de la tecnologia, fins l’any 2011, moment en què va decidir deixar-la. A partir de llavors, s’ha dedicat a les seves dues grans aficions i passions: la fotografia i l’escriptura.

A la fotografia s’hi ha anat apropant de manera autodidacta. És una persona observadora i sempre s’ha fixat en les fotografies que reflecteixen les relacions amb les persones, com el retrat i la fotografia antropològica. Aquesta dèria l’ha empès a viatjar a Etiòpia, Mali, Burkina-Faso i Benín.

Ha escrit llibres propis i col·lectius sobre la història de Tarragona, com “Les cases col·legi teresianes a Tarragona” (1998), “Aproximació a la història de la Reial Germandat de Jesús Natzaré” (format electrònic) (1997), “Els comerços de la Rambla Nova. Pas a pas”, amb Rafael Vidal Ragazzon (2013), “150 anys de la Rambla de Tarragona. Un passeig per la història. 1854-2004”, amb Rafael Vidal Ragazzon (2004).

Com a fotògraf, ha exposat a Siracusa, Barcelona, Igualada, Tarragona, Valls, Cambrils i Gandesa, entre d’altres.

En el camp de la fotografia digital, ha publicat el llibre “68+1”, un recull de 68 fotografies que va penjar al seu perfil d’Instagram amb 68 respostes de creatius tarragonins (pintors, escultors, cuiners, joiers, ballarins, actors, escriptors…), del qual se’n va fer una exposició i els beneficis es van destinar a Càritas Diocesana de Tarragona.

Ha guanyat diversos premis de fotografia: Convocatòria EDUCO (2014); Diploma Torres Humanas. Algemesí (2011); Diploma. Biennal Fotosport. Reus (2010); Tercer premi, modalitat blanc i negre. Concurs Nacional Acreca. Madrid (2009); Millor fotografia del Concurs Internacional Pere Català i Pic. Valls (2009).

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Joventut engega una nova edició del projecte Corresponsals Joves

Notícia següent

Intervenen més de 1.800 peces de roba falsificada al mercadet de Tarragona

Notícies relacionades