El preu mínim de serveis funeraris oferts a Tarragona s’enfila fins a 2.500 euros

La capital de demarcació més cara és Lleida mentre que Barcelona té els serveis funeraris bàsics més econòmics

0
413

La factura d’una defunció a Catalunya no baixa dels 2.000 euros, segons les dades de diverses funeràries consultades per l’ACN. Són dades facilitades per les principals empreses del sector, Mémora i Àltima, que tenen més d’un 85% de la quota de mercat de la capital catalana. Tot i això, Barcelona és la capital de demarcació amb els serveis funeraris bàsics més econòmics. A Girona i Tarragona el mínim ofert per les funeràries és d’uns 2.500.

A la ciutat de Tarragona, l’empresa mixta de Serveis Funeraris (Serfumt) assegura a l’ACN que el cost mitjà dels serveis funeraris bàsics que ofereixen és d’uns 1.800 euros més IVA del 21%. A aquests gairebé 2.200 euros caldria afegir-hi el cost de la inhumació al cementiri, que puja a 285 euros en un nínxol i a 193 euros en un columbari. L’empresa de capital públic i privat ofereix serveis més cars que poden arribar a superar els 5.500 euros.

L’altra funerària que opera a la capital, Mémora, ofereix diversos paquets de serveis bàsics que oscil·len entre 2.050 i 2.800 euros. A aquest import cal sumar-hi les despeses d’inhumació al cementiri i, si es vol incinerar el cos, uns altres 926 euros. Aquesta empresa privada també ofereix un paquet complet que arriba als 4.700 euros amb incineració.

FER UN COMENTARI