El Concurs de Castells 2020 ja compta amb la nova taula de puntuacions

La Comissió Assessora va actualitzar ahir la taula que entrarà en vigor l’1 de setembre

0
185
Imatge de la Tarraco Arena Plaça mentre la Colla Castellers Xiquets de Tarragona carregava el 3d9f al Concurs de Castells
Circ Raluy Legacy 728×90

La Comissió Assessora del Concurs de Castells es va reunir ahir per validar la taula de puntuacions que entrarà en vigor l’1 de setembre i que servirà per al rànquing classificatori i per a les tres jornades del certamen el 2020. L’acord és fruit de les tres sessions realitzades per la Comissió per debatre els diferents punts aprovats.

En la trobada, s’ha decidit mantenir les tres estructures inèdites que es van incorporar el 2018 – el 9 de 9 amb folre, el 2 de 10 amb folre, manilles i puntals, així com el 4 de 10 sense manilles-. Pel que fa a la valoració de les estructures, la Comissió ha aprovat intercanviar el valor dels castells de deu pisos amb els castells desfolrats, donant més valor als castells de deu pisos.

La Comissió ha acordat reobrir el debat al voltant dels castells carregats, de cara al rànquing classificatori i de cara a les tres edicions del concurs, es valoraran tant els castells carregats com els descarregats. La comissió ha detectat que aquesta normativa s’allunya de la realitat de les places i s’ha volgut corregir la incoherència que el concurs no validi una actuació que al final tothom (colles, premsa, públic…) la dóna per vàlida. Un cop analitzada i debatuda la norma, en aquests dos anys d’experiència s’ha demostrat que aquesta no augmenta la seguretat (que segueix sent una prioritat per al concurs) i que s’allunyava de la realitat de les places. En aquest sentit, la comissió seguirà treballant a través de les normes bàsiques i del protocol de plaça a favor de valorar més positivament els castells descarregats.

La comissió està integrada per:
• Les sis primeres colles del 2018: Colla Vella dels Xiquets de Valls, Castellers deVilafranca, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Capgrossos de Mataró, Colla JovesXiquets de Valls, Colla Castellers Xiquets de Tarragona.
• Les dues primeres colles de la jornada de dissabte (Ex aqueo): Xiquets de Reus i Moixiganguers d’Igualada
• Les quatre colles locals: Colla Castellers Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo, Castellers de Sant Pere i Sant Pau i Nois de la Torre.
• Experts castellers: Raquel Sans, David Prats, Pep Ribes, Efren Garcia, Aina Mallol i Pere Ferrando.
• La coordinadora de colles castelleres: Cristina Sánchez

FER UN COMENTARI