El Banc d’Espanya també tindrà un ús social i cívic

Laura Castel: "Sempre hem reivindicat que aquest edifici tingui un ús polivalent i per això atendrem aquesta petició veïnal perquè és exactament el que nosaltres sempre hem pensat que havia de ser”

0
157
Imatge de Laura Castel. Foto: Mònica Brey

L’edifici de l’antic Banc d’Espanya “també tindrà un ús social i cívic”. Així ho ha manifestat la consellera del Banc d’Espanya, Laura Castel. Per aquest motiu s’ha reunit aquest migdia amb l’associació de veïns Centre i també amb els representants dels grups polítics municipals per donar a conèixer les línies mestres d’aquest projecte. “L’espai permet fer compatible la conversió en la Rambla Science amb un ús social i cívic. Sempre hem reivindicat que aquest edifici tingui un ús polivalent i per això atendrem aquesta petició veïnal perquè és exactament el que nosaltres sempre hem pensat que havia de ser”. I ha afegit Castel: “Estem fent tot el necessari per encaixar els dos objectius: donar-li un ús a la ciutadania al mateix temps que transformar-lo en un espai de referència de la co-creació i divulgació de la ciència i de la transferència del coneixement a través de la creativitat i del descobriment. “S’han acabat els edificis abandonats, per això l’aposta és un projecte que permetrà dinamitzar el centre de Tarragona, un equipament cultural que acostarà la ciència, la recerca i la tecnologia a tothom, de manera interactiva, accessible i compatible. Un projecte que impulsarà un oci educatiu i cultural integrat al turisme de qualitat. En definitiva, -remarca Castel- un espai que convidarà a entrar i, el més important, a participar”

Per aquest motiu, el passat mes de juliol la consellera responsable del projecte es va reunir amb tècnics de l’Oficina de Projectes, amb els serveis de Contractació municipal, així com representants dels centres de recerca de la Universitat Rovira i Virgili (l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social, l’Institut Català d’Investigació Química i l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili ambl’objectiu de posar fil a l’agulla.

L’edifici de l’antic Banc d’Espanya va obtenir finançament dels Fons FEDER per valor de 1.975.333,73 euros que ens ajudarà a rehabilitar l’espai. Això suposa gairebé la meitat del pressupost de la inversió global, valorat en 3.956.434,94 euros.

L’Ajuntament de Tarragona, propietari de l’edifici, és el responsable del projecte, que compta amb l’assessorament i col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i dels quatre instituts d’excel·lència del territori: l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) i l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV).

L’edifici de l’antic Banc d’Espanya de Tarragona, situat a la Rambla Nova de la ciutat, ocupa una superfície de 2.700 metres quadrats repartits en tres plantes, als quals s’han d’afegir 1.000 m2 més del semi-sòtan. L’edifici, neoclàssic, va ser construït l’any 1928 per l’arquitecte Joan de Zavala i Lafora, és de titularitat municipal des de 2010 i actualment està catalogat com a bé cultural d’interès local (BCIL).

FER UN COMENTARI