Dídac Nadal lamenta el retard en la millora dels camps de futbol base

L’alcaldable per Tarragona qualifica de “vergonyós” l’estat en què es troben aquestes instal·lacions esportives

“Volem practicar l’esport base en instal·lacions dignes”, ha afirmat aquest dilluns el candidat a l’alcaldia de Tarragona, Dídac Nadal, que ha qualificat de “vergonyós” l’estat en què es troben els camps de futbol base de la ciutat. “Tots ells presenten nombrosos desperfectes que són un perill per als usuaris, la majoria d’ells infants i joves”, ha assenyalat l’alcaldable.

En aquest sentit, Nadal ha titllat “d’hipòcrita” l’anunci que va difondre l’equip de govern (PSC-PP) la setmana passada. “A tres mesos de les eleccions municipals, després d’anys d’absoluta inacció, ens diuen que invertiran per millorar les instal·lacions esportives”, ha lamentat l’alcaldable.

Entre les nombroses problemàtiques, Nadal ha explicat que en la majoria dels camps de futbol base de la ciutat els murs i tanques cauen, els vestuaris tenen humitats i portes i finestres trencades, les banquetes estan atrotinades i les reixes del clavegueram que hi ha a la mateixa gespa tenen forats al descobert. “La cirereta del pastís és veure com el cautxú dels camps que es va retirar després d’activar-se l’alerta que poguessin afavorir a l’aparició de càncer, segueix amb sacs als racons de moltes d’aquestes instal·lacions esportives”, ha manifestat el candidat a l’alcaldia de Tarragona.

Davant d’aquesta situació, Nadal ha afirmat que “és imprescindible que l’Ajuntament de Tarragona posi en marxa una política real i efectiva de foment i potenciació de l’esport base a la ciutat. “Temps enrere els clubs esportius gaudien de subvencions a partir de les quals podien subsistir, promoure l’esport als barris i, en la mesura del possible, mantenir els camps. Fa massa anys que aquestes subvencions són insignificants i insuficients a tots els nivells. Els clubs esportius de la ciutat denuncien constantment la situació que estan patint i no reben cap mena de resposta”, ha manifestat.

“Aquesta situació és una autèntica llàstima per la multitud de pares i mares que diàriament veuen com els seus fills i filles pateixen les conseqüències de l’absència absoluta d’inversió en l’esport base”, ha lamentat Nadal, que s’ha compromès a posar en marxa “una política real i efectiva de foment i potenciació de l’esport base a la ciutat”.

“L’esport base, l’esport formatiu que practiquen infants i joves, ha de ser una de les màximes prioritats de l’Ajuntament de Tarragona”, ha manifestat l’alcaldable, que ha proposat incrementar la inversió “perquè les instal·lacions esportives siguin dignes i per garantir que tothom tingui accés a la pràctica esportiva”.